Ana SayfaPiyasaMahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu---

Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu

11 / 15
Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu
27 Ekim 2014 - 08:54 www.borsagundem.com

110 MİLYON DOLAR YATIRIM İÇİN BİRÇOK PROJEYLE GÖRÜŞÜYORUZ

-Avrupa'nın en büyük vakıflarından biriyle yatırım ortaklığı anlaşması imzaladınız. Bu ortaklığın Ünlü Co tarafına katkısı ne oldu? 110 milyon dolarlık sermaye fonunu kullanmaya başladınız mı? Ortağınız vakfın ismini açıklayacak mısınız?

Mahmut Ünlü: Adını veremiyorum. Ortağımız öyle istedi, biz de saygı gösteriyoruz. Bu vakıf, tıbba ve ilme yatırım yapıyor. 30 milyar dolar kaynakları var ve beni ilgilendiren kısmı da o tarafı. Yöneten kısımla yaptığımız anlaşmayla,  onlar paralarının belirli kısımlarını gelişmekte olan ülkelerde değerlendiriyorlar. Türkiye’de de böyle bir şeye 110 milyon dolarla başlıyoruz. Daha bir yatırım yapmadık ama bakmaya başladık. Bunun yatırım spektrumu da geniş. Yani halka açık olan olmayan hisselere yatırım yapabilir, sermaye benzeri kredilere yatırım yapabilir, gayrimenkule yatırım yapabilir, alt yapı ve enerjiye yatırım yapabilir. Onun için birçok projeyle görüşüyoruz. İnşallah sene sonundan evvel bir tane bitiremesek bile içerikte muhakkak bir yatırım yapmış oluruz. Hızlı bir şekilde yapacağız çünkü ortaklarımıza hedefimiz ve sözümüz şu; bu 110 milyon doları önümüzdeki 12-15 aylık süre içinde yatıralım, sonra çünkü 300 milyon dolara çıkaracağız toplam tutarı.

Bize baktığınızda aslında biz, “Yatırım Bankacılığı ve Varlık Yönetim Grubu”yuz. Yatırım Bankacılığı adı altında bu şirketin, alım satımları, halka arzlar, tahvil ihraçları, hisse senedi işlemleri var. Varlık Yönetim Grubu kısmında da portföy yönetimi, tahsili gecikmiş alacaklar, Private equity, geniş yatırım platformu ve 212 denen teknoloji fonları var. Toplam 1 milyar doların üzerinde varlık yönetiyoruz o tarafta. Öbür tarafta da çeşitli işlerde milyarlarca dolarlık işe aracılık ediyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)