Ana SayfaPiyasaMahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu---

Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu

4 / 15
Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu
27 Ekim 2014 - 08:54 www.borsagundem.com

HALKA AÇILMA PLANIMIZ VAR AMA 4-5 YIL SONRA…

-Şirketinizin ulaştığı aktif büyüklük, satış geliri ve kar oranları nedir?

Mahmut Ünlü: Biz halka açık bir şirket olmamakla beraber, önümüzdeki gelecekte halka açılma planımız var. Çalıştığımız iş paydaşlarımızla, şeffaf olarak bütün her şeyimizi paylaşıyoruz. Halka açılma planımız 4-5 sene sonra. Bizim yalnızca öyle bir hedefimiz var ve şimdiden hazırlığını yapıyoruz. Biz aracı kurum Işıklar Menkul Değerleri 2001- 2002 yılında almıştık. İlk iş, şirketimizi dört büyükten bir tanesiyle denetlemeye başlattık. Niye dediler? “Yarın öbür gün birisiyle ortak oluruz, baştan itibaren buna hazırlıklı olalım” dedik. “Denetimimizi yaptıralım” dedik ki o zamanlar hiçbir plan yoktu kafamızda. Sonra 2007 yılında Standartbank’la ortaklığı kurarken her şeyimiz hazırdı. Müzakere süreçleri ve hesap kitap işleri çok rahat geçti. Bizim yarın halka açılacak gibi bir programımız yok ama 4-5 senelik vizyonumuz içinde bunu yapabileceğimiz düşüncesi olduğu için, faaliyet raporumuzu çıkarıyoruz. Bununla kendi iç disiplinlerimizi kazanmış oluyoruz ve kurumsallığa doğru gidiyoruz.

Ama gelir anlamında baktığınızda son 10 yılda ortalama yüzde 30 civarında büyüdük.  Aktif büyüklüğümüz geçen sene 259 milyon TL’ydi. Bu senede bu civarlarda olmasını bekliyoruz.

Bizim bilanço kullandığımız işimiz, ‘varlık yönetim’ işimiz. Onun dışındaki işlerimiz zaten aracılık ve danışmanlık olduğu için, onlar çok bilançoya ihtiyacı olan işler değiller. Onun için bilançomuz varlık yönetimi işlerimiz büyüdükçe büyüyor.

Yine gelecekteki planlarımızdan bir tanesi de şöyle; biliyorsunuz bu aracı kurumların adı artık Yatırım Kuruluşu oldu. Yatırım kuruluşları da yatırım bankaları gibi bir takım bugüne kadar yapamadıkları faaliyetlerde bulunabilecekler. Yani ikinci bir büyümemiz olacaksa bu tarafta olacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)