Ana SayfaPiyasaMahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu---

Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu

7 / 15
Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu
27 Ekim 2014 - 08:54 www.borsagundem.com

2015’TE İLK İKİ ÇEYREKTE HALKA ARZ OLMAZ, BİZ DE BİR MARKANIN ÖN ARZ HAZIRLIĞINI YAPIYORUZ

-Halka arzlar için ne düşünüyorsunuz? Manzara nasıl görünüyor? Sizin hedef ve beklentiniz ne? Büyük bir halka arzın işarete var mı?

Mahmut Ünlü: Son iki yıldır neredeyse halka arz olmadı. Bir tek büyük olarak geçen yılın başında Pegasus olmuştu. Geçen yıl iki tane ikincil halka arzlar oldu. Birini bizim yaptığımız Ülker Bisküvi’nin ikincil arzı ve Emlak GYO’nun vardı. Bu sene hiçbir şey olmadı.  Bakın yine de geçen yıl halka arz yönünden iyi bir dönemdi. Halka arz ve ikincil halka arzlar olarak değerlendirmek lazım çünkü. Türkiye için bu iyi. Zaten teknik olarak da daha fazlasını yapmak çok kolay değil. Yani 2013 o kadar politik çalkantıya rağmen iyi oldu.

Bizim de halka arz üzerinde çalıştığımız projeler vardı. Biz onları halka arz etmek yerine biliyorsunuz halka arz öncesi diye satış var, daha küçük oranda hisse satılması suretiyle, daha sonra halka arzda ortak olabilecek yatırımcılara önceden hisse satmak suretiyle ‘ön arz’ yapıyoruz. Bunun Türkçe’de karşılığı yok. Onun için biz ‘ön arz’ diyoruz. Bunun gibi bir işlemi bitirmek üzereyiz. Geçen sene de öyle bir ön arz yaptık. Yeni yapacağımızın adını söyleyemiyorum ama perakende sektörün de olduğunu söyleyebilirim. Halka arz olmadığı zamanlarda böyle sistemlere başvuruyoruz. Çünkü neticede bu kaynakla şirketler halka arz öncesi daha çabuk büyüyorlar. Halka arzda da böylece ön arzda yatırım yapan yatırımcı da mutlu olmuş oluyor. 

Yani benim tahminim önümüzdeki sene ilk iki çeyrekte halka arz olacağını düşünmüyorum veya düşük ihtimal olduğunu düşünüyorum. Olursa yine ikincil halka arz olabilir. Ama önümüzdeki sene bu zamanlarda halka arzlar olabilir.

-Borsayı nasıl buluyorsunuz? Bir değerlendirme yapar mısınız?

Mahmut Ünlü: Ben borsayı 73 bin oldu, 78 bin oldu diye takip etmiyorum. Ben ana trendleri itibariyle takip ediyorum. Borsa yılbaşından sonra Ocak, Şubat Mart aylarında seçimlere birkaç ay kalıncaya kadar bugünkünden daha yukarı ve daha istikrarlı seyredebilir. 2015 seçimlerden sonra da öngörülerimize göre Eylül, Ekim gibi yukarıya doğru hareketleri görebiliriz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)