Ana SayfaPiyasaMahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu---

Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu

10 / 15
Mahmut Ünlü Borsa Gündem’e konuştu
27 Ekim 2014 - 08:54 www.borsagundem.com

HER İHALEYE GİRİYORUZ AMA MAKUL OLDUĞUNDA ALIYORUZ

-Varlık yönetim işlerinde son durum nedir? Satın alınan portföylere, tahsili gecikmiş alacaklara, borçlu sayısına yönelik biraz detay verir misiniz?

Mahmut Ünlü: Biz düzenli olarak portföy almaya devam ediyoruz. Bunu Türkiye’de en eski yapan üç kurumdan bir tanesiyiz. Hepimiz beraber başlamıştık. Burada her ihaleye katılıyoruz ama fiyatlar bana göre olması gerekenin üzerinde. Makul olduğunda da biz alıyoruz. Onda da toplam yüzde 85’lik portföyümüzün kısmı bireysel ve kredi kartı borçlarından, alacaklarından oluşuyor. Yüzde 15’lik kısmı da KOBİ ve ticari kısımdan oluşuyor. Burada da ekonomik istikrar olduğu için kurumsal tarafta tahsili gecikmiş alacak çok fazla oluşmadı. Kurumlar iyi durumdalar. Allah da bozmasın.

Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi olarak, 2013 sene başından bu yana 3 bankadan 425 milyon TL tutarında yeni portföy alındı. Yönetilen portföy büyüklüğü 1 milyar 350 milyon TL’ye ulaştı ve portföydeki borçlu sayısı ise 250 bin kişi civarında.

Geçen sene başında yönettiğimiz fonlarımız 15 milyon liraydı. Şu an itibarıyla 210 milyon liraya geldik. Onda da hedefimiz üç yılda 3 milyar liraya gelmek. Ve ilk 5’te olmak. Onda da bankalarla rekabet edeceğiz. TEFAS’ın başlamasıyla diyorum ama…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)