Ana SayfaPiyasaLogo ve Aksa sorusu---

Logo ve Aksa sorusu

1 / 2
Logo ve Aksa sorusu
09 Ekim 2017 - 08:44 www.borsagundem.com

GİDER ARTIŞI AR-GE HARCAMALARINDAN

SORU- Logo Yazılım neden yukarıda tutunamıyor sizce? Önümüzdeki bir iki ayda ne bekliyorsunuz hissede? 

Kadir 

CEVAP-Uzun vadede yükselen kanal içinde hareket eden Logo Yazılım, geçtiğimiz nisan ayında en yüksek 62,20 TL’yi test ettikten sonra gelen satışların da etkisiyle yönünü aşağıya çevirmiş görünüyor. 

Hisse, zirvesini test ettiği nisan ayından bu yana zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunsa da bu çıkışlar cılız kalmakta. Şüphesiz bunda firmanın 2017 yılında kârını düşürmüş olmasının etkisi bulunuyor. Logo Yazılım yılın ilk yarısında satışlardaki artışa rağmen dönem sonunda kârını düşürdü. Kârın azalmasında faaliyet giderlerinin artmasının etkisi gözleniyor. Gider kalemi daha yakından incelendiğinde harcamaların ağırlıklı olarak Ar-Ge çalışmalarına yöneldiği görülüyor. Şirketin Ar-Ge bütçesini artırması kısa vadede kârını düşürse de bu çalışmaların neticesinde katma değeri yüksek ürünler geliştirebilmesi halinde uzun vadede olumlu sonuçlara yol açabilecektir. 

Şirketin geçmiş yıl bilançoları incelendiğinde ise sürekli gelir ve kârlılığını artıran bir yapıya sahip olduğu görülmekte. Bu yıl kârdaki düşüşün Ar-Ge’ye ayrılan fonlardan kaynaklanması şirketin ilerleyen süreçte kârını artırma olasılığını artırıyor. Şirket de faaliyet raporunda yaptığı açıklamada yılın ilk yarısında Ar-Ge’ye ayırdığı kaynağın 52,3 milyon TL olduğunu bu tutarın geçtiğimiz yılın aynı döneminde 22,6 milyon TL’de kaldığını belirtti. Söz konusu tutarın satış gelirlerinin yüzde 45’ine denk geldiği dile getirilen bir diğer ayrıntı. 

Hissenin takas verileri incelendiğindeyse yılın ilk dokuz aylık döneminde yabancıların Mayıs 2017’den bu yana 19,6 milyon TL net satış gerçekleştirdikleri gözleniyor. Bu satışlara rağmen 22 Eylül 2017 itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 55,75 seviyesinde bulunuyor. Satışların sürmesi hissedeki düşüşün bir süre daha devam etmesine yol açacaktır. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)