Ana SayfaPiyasaKârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek---

Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek

1 / 11
Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek
12 Şubat 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

HİSSE ALIRKEN ŞİRKETİN YÖNETİMİNE DE BAKIN

SORU- Bir şekilde Usaş hissesine bulaştım ve çıkamıyorum. Bu kağıt ile ilgili düşünceleriniz önemli. Yardım ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler

Alper Çakır

CEVAP-Borsada bulunan bazı hisseler var ki bunlar sert iniş çıkışları ile dışarıdan bakanları imrendirir. Hemen ele alınan kalem kağıt ile hesaplar yapılır, hisse alttan alınır üstten satılır ve 2-3 ay içinde kağıt üzerinde ciddi kazançlar elde edilir. Sonra da alınmamış olunduğu için kaçırılan bu farazi fırsattan dolayı hayıflanır. Oysaki gerçek durum hiç de böyle olmuyor. En hafifinde spekülatif olarak nitelendirdiğimiz hisselerde, tahtanın sahibi alım satımları birebir yakından takip eder ve onun izni olmadan hissenin hareketi mümkün olmaz. Şüphesiz tahtanın sahibinin göz ardı ettiği durumlardaki iniş çıkışlardan bireysel yatırımcıların arada kazanma ihtimali olabiliyor. Bu durum ise tesadüfen bulunan pozisyondan dolayı elde edilen kazanç olarak görülmeli. 
Usaş da spekülatif harekete müsait hisselerden birisi olup geçmiş hareketlerine bakıldığında sert iniş çıkışları olduğu görülüyor. Bu hissenin gerçekleştirdiği geçmiş harekete bakıp kısa sürede zengin olabileceğini düşünen; alttan alıp, üstten satabileceğine inanan yatırımcılar olabiliyor. Ancak alt olarak düşünülen seviye pekala alt olmayabiliyor. Bu durumda kısa sürede kâr etme hedefiyle alım yapanlar  zorunlu olarak uzun vadeli yatırımcı konumuna düşebiliyor. Şüphesiz uzun vadeli yatırımın kötü olmadığı söylenebilir. Ancak unutmamak gerekiyor ki uzun vadeli yatırım, büyüyen bir firma varsa anlamlıdır. Aksi takdirde uzun vadeli de düşünülse kaybeden yine yatırımcı olacaktır. 
Usaş gibi firmalar açısından bilanço incelemesinden de önce yönetim yapısının incelenmesinde fayda vardır. SPK, geçtiğimiz yıl şirketin hakim yöneticisi aleyhine piyasa dolandırıcılığı sebebiyle suç duyurusunda bulundu. Eğer bir şirkete iyi bir yönetim varsa o şirketin geleceğine umutla bakılabilir. Aksi durum yatırımcının zararına olacaktır. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hanımeli6112 Şubat 2014 19:16

    güzel kardeşim ne işiniz var bulanık sularda .alın tekfen inşaat ulusal 30 hissesi .kaldıki kelepirden ucuz...değerlendirin okuyup inceleyin lütfen ..

  • mali12 Şubat 2014 16:07

    En önemli kriter şirketin batıp batmayacağıdır.

  • 0.40-0.60 arası en makuldür ucuzlukta12 Şubat 2014 14:31

    piyasa değeri/defter değeri diğerlerinden çok yüksek olanlardan alanların sonu her dönemde perişanlık olmuştur.