Ana SayfaPiyasaKârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek---

Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek

10 / 11
Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek
12 Şubat 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

RİSKLİ YAPISINI KORUYOR

SORU- Mazhar Zorlu Holding (MZHOL) yatırımcısını ne kadar daha ağlatacak? Borsada bu kadar büyük bir holdingin bu seviyelere gerilemesi ve hiç bir haberden olumlu etkilenmemesi normal mi? Düşüş ne zaman durur?

CEVAP-Mali yapısı zayıflayan ya da belirsiz duruma düşen firmalar Gözaltı Pazarı’nda işlem görür. Söz konusu firmaların bu pazara alınmasının gayesi yatırımcılara riskli olduklarını hatırlatmak. Bu anlamıyla bir şirket ister büyük ister küçük olsun eğer Gözaltı Pazarı’nda bulunuyorsa daha başında riskli olduğunu bilmekte fayda var. Mazhar Zorlu Holding açıklamış olduğu son beş yıl sonu bilançosunun dördünde zarar etti. Şirketin birikmiş geçmiş yıl zararları ise 89,6 milyon TL’yi aştı. Faaliyeti olan ancak kâr edemeyen bir yanı bulunuyor. Arada elde ettiği kâr ise yetersiz kalıyor. Kısa vadeli borçların yüksek olması firmayı zorlayan bir diğer sıkıntı. Tüm bu olumsuzluklar hissenin fiyatının daha da gerilemesine neden olurken riskli yapısını da muhafaza etmesine neden olmakta.    
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hanımeli6112 Şubat 2014 19:16

    güzel kardeşim ne işiniz var bulanık sularda .alın tekfen inşaat ulusal 30 hissesi .kaldıki kelepirden ucuz...değerlendirin okuyup inceleyin lütfen ..

  • mali12 Şubat 2014 16:07

    En önemli kriter şirketin batıp batmayacağıdır.

  • 0.40-0.60 arası en makuldür ucuzlukta12 Şubat 2014 14:31

    piyasa değeri/defter değeri diğerlerinden çok yüksek olanlardan alanların sonu her dönemde perişanlık olmuştur.