Ana SayfaPiyasaKârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek---

Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek

5 / 11
Kârını artıramazsa mevcut fiyat yüksek
12 Şubat 2014 - 13:38 www.borsagundem.com

KÂRINI ARTIRAMAZSA MEVCUT FİYAT YÜKSEK

SORU- Tekfen bu fiyatlardan alınır mı? Tekfen’in geleceği hakkında gelişmeler nasıl olur? Bu hisseye yatırım yapılır mı?

Ufuk Özcan

CEVAP-Tekfen Holding ile ilgili şu aralar gündemde olan en önemli gelişme, Azeri gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını hedefleyen Şahdeniz 2 Projesi’nde iştiraki vasıtası ile yer alıyor olması. Yapılan açıklamalara göre iştiraki Tekfen İnşaat, projede yapacağı işler nedeniyle 1 milyar 117 milyon dolar gelir elde edecek. Ancak aksi yönde bir açıklama olmadığı için elde edilen geliri net gelir olarak görmemek gerekiyor. Bu iş için yapılacak harcama ve maliyetleri göz önünde bulundurmakta fayda var. Şirket projenin 43 ayda biteceğini belirtirken tahsilatla ilgili detay bilgi vermedi. Tekfen Holding, Tekfen İnşaat’ın sermayesinin yüzde 99,99’una sahip bulunuyor. Bu anlamıyla elde edilen gelir doğrudan Tekfen Holding’i olumlu yönde etkileyecek. Ancak Şirketin bilançosuna bakıldığında bugüne kadar elde etmiş olduğu yüksek gelirlere karşın kârı mütevazı seviyelerde kalmış. Halihazırdaki hissenin fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Fiyatının makul seviyeye gelmesi için kârında kayda değer bir artış olması şart. Bunun için de Şirketin maliyetlerini ve giderlerini düşürmesi gerekiyor. Başarabildiği oranda kârı da artacaktır.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hanımeli6112 Şubat 2014 19:16

    güzel kardeşim ne işiniz var bulanık sularda .alın tekfen inşaat ulusal 30 hissesi .kaldıki kelepirden ucuz...değerlendirin okuyup inceleyin lütfen ..

  • mali12 Şubat 2014 16:07

    En önemli kriter şirketin batıp batmayacağıdır.

  • 0.40-0.60 arası en makuldür ucuzlukta12 Şubat 2014 14:31

    piyasa değeri/defter değeri diğerlerinden çok yüksek olanlardan alanların sonu her dönemde perişanlık olmuştur.