Ana SayfaPiyasaİş Menkul ve Desa sorusu---

İş Menkul ve Desa sorusu

2 / 2
İş Menkul ve Desa sorusu
13 Aralık 2017 - 07:55 www.borsagundem.com

GÜÇLÜ NEDEN LAZIM

SORU- Desa için ne beklenebilir?

Nehir Akar

CEVAP- Bir hisseyle ilgili uzun vadede olumlu beklentiye sahip olabilmek için her şeyden önce şirketle ilgili olumlu bir gelişmenin gözlenmesi gerekir. Şüphesiz her hisse senedi piyasadaki genel dalgalanmalara bağlı olarak inişler ve çıkışlar sergileyebilir. Desa’nın da benzer şekilde harekette bulunması normaldir. Ancak uzun vadede istikrarlı bir çıkış beklemek için şirketin güçlü bir mali yapıya sahip olduğunu görebilmeli ya da buna yönelik ciddi sinyaller alınmalı. Aksi taktirde arada yaşanacak çıkışlara kapılarak alıma yönelmek kazanç olasılığından ziyade zarar ihtimalini güçlendirecektir.  

Desa’nın son iki yıllık bilançosu hiç de iç açıcı değil. Şirket son iki yılda zarar ederken açıklamış olduğu 2017 dokuz aylık bilançosunda da zarar devam etti. Azaltmakla birlikte zararın sürmesi son çeyrekte önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zarar edebileceği şeklinde yorumlanmalı. Gelirdeki artışa rağmen yüksek iskonto, oluşan gelirin erimesine yol açıyor. Gelir üzerinde ciddi bir baskıya neden olan iskontonun azaltılması dolaylı olarak firmanın gelir rakamını artırırken kâra geçmesinde de etkili olacaktır.   

Firma, deri sektöründe kendisini Türkiye’nin lider markası olarak tanımlamakla birlikte zarar eden yapıdan nasıl kurtulacağına dair net bir bilgi vermemekte. Söz konusu olumsuzluğun da etkisiyle hisse, uzun vadede dalgalı bir seyir izliyor. Mevcut durumda nominal değerinin üzerinde tutunmaya çalışsa da 2004 yılında borsaya açıldığı halka arz rakamının gerisinde bulunuyor. Mevcut haliyle hisseyi takip etmek için güçlü bir neden bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)