Ana SayfaPiyasaRiskler fırsat da yaratıyor, işte o 9 hisse---

Riskler fırsat da yaratıyor, işte o 9 hisse

2 / 7
Riskler fırsat da yaratıyor, işte o 9 hisse
16 Ekim 2017 - 13:16 www.borsagundem.com

"DALGALI SEYİR DEVAM EDER"

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre piyasanın önündeki belli başlı riskler ekonomik, politik ve jeopolitik olarak sıralanabilir diyen Meksa Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın, önümüzdeki iki hafta toplam yedi tane tahvil ihalesi ve 12.7 milyarlık iç borç ödemesinin faizler üzerinde baskı yaratacağını düşünüyor.

TCMB’nin 26 Ekim’de faiz kararını açıklayacağını da hatırlatan Yalçın şöyle devam ediyor:

“Fed’in aralık ayında faizleri artıracağı beklentisi ve iki yıllık ABD tahvil faizlerinin son dokuz yılın en yüksek seviyelerine yükselmesi bizde de döviz tarafında yukarı yönlü risk oluşturuyor. Politik olarak (seçimler 2019 yılında olacağı için) piyasalar açısından şu anda bir risk görülmüyor.

Jeopolitik riskler ise, Irak ve Suriye’de yaşanan olaylar, Kuzey Irak referandumu ve son olarak ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi olarak sıralanabilir. Bütün bunların süresi ve şiddetine bağlı olarak Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceği önümüzdeki dönemde daha net belli olacaktır.”

Önümüzdeki dönemde, piyasada görülen yatay dalgalı seyrin devam edeceğini düşünen Yalçın, buna bağlı olarak endeksin 101 bin 108 bin arasında dengelenmeye çalışacağını söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)