Ana SayfaPiyasaPiyasalarda enflasyon etkisi---

Piyasalarda enflasyon etkisi

3 / 5
Piyasalarda enflasyon etkisi
06 Eylül 2017 - 12:01 www.borsagundem.com

Metin Ayışık/Gedik Yatırım Genel Müdürü

*Son küresel krizin ardından gelişmiş ülke merkez bankaları tarafından uygulanan geleneksel olmayan para politikası önlemleriyle yaşanan "düşük faiz -bol likidite" döneminin artık yavaş yavaş sonuna geldiğimiz ortada. Diğer bir ifadeyle önemli gelişmiş ülke merkez bankalarının normalleşme adımlarının küresel anlamda faizler üzerinde yukarı yönlü bir etki bırakacağı aşikar.

* TCMB, yakın dönemde piyasayla kurduğu hemen hemen her iletişimde mevcut sıkı duruşun enflasyon tarafında anlamlı-kalıcı bir düzelme görülmedikçe korunacağını ifade etmesi son derece önemli ve yerinde. Yılın geri kalan bölümünde, olumlu mevsimsel etkilerle tek hanelere gerileyen enflasyon aralık ayına kadar ağırlıklı olarak çift hanelerde seyredecek.

*Mevcut faiz ve enflasyon seviyeleri dikkate alındığında, Hazine İç borçlanma stratejisinin piyasa üzerinde çok radikal bir değişikliğe yol açmayacağı varsayımı altında, tahvil yatırımının halen tercih edilebilir. Özellikle enflasyonun aralık ayı itibarıyla yeniden tek hanelere ineceğini ve 2017'nin ilk üç-dört ayındaki yüksek seyir kaynaklı olarak 2018'in ilk bölümünde de, ekstra bir şok olmadıkça, enflasyonun tek hanelerdeki seyrini koruyacağını öngörüyorum. Bundan dolayı orta ve uzun vadede mevcut faiz seviyeleri halen cazip. 

*Yılın geri kalanında eurobondlar tarafındaki getirilerin kısıtlı olabileceği hatta negatif getirilerle karşılaşılabileceğini düşünüyoruz. Ancak döviz mevduatı getirileriyle karşılaştırıldığında dört-beş yıllık vadede cazip şirket eurobondları alınabilir -şirketleri iyi analiz ettikten ve yatırım kuruluşlarından danışmanlık aldıktan sonra…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)