Ana SayfaPiyasaEkiz ve Vanet Gıda sorusu---

Ekiz ve Vanet Gıda sorusu

2 / 2
Ekiz ve Vanet Gıda sorusu
02 Mart 2017 - 09:16 www.borsagundem.com

GELİRİNİ ARTIRMALI

SORU (2) - Elimde Vanet hissesi var. Çıkarken aldım şimdi de kârdayım. Ne yapmalıyım? Daha da çıkar mı? Beklemeli miyim? Satayım mı?

Mustafa

CEVAP - Ağustos 2011’den bu yana borsada işlem gören Vanet Gıda, 2014 yılında 8,36 TL’ye kadar yükselse de sonrasında hızla geriledi. Hisse, 2016 yılında en düşük 76 kuruşa kadar indi ve özellikle aralık ayından itibaren gerçekleştirdiği çıkışla birlikte nominal değerinin üzerine çıktı. Şimdilerde de 2,39 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin çıkışı daha ziyade piyasadaki genel yükseliş eğilimine paralel bir hareket ile açıklanabilir. Bunun dışında uzun vadeli yükselmesi için gerekli olan büyüme ivmesi gözlenmiyor. Son açıklanan 2016 yıl sonu bilançosunda da zarar artarak devam etti. Satış gelirindeki yüzde 26’lık artışa rağmen dönem sonunda zarar yükselişini sürdürdü. Bir önceki yıl da zarar açıklayan firmanın en önemli sorunu kayda değer bir faaliyet geliri gerçekleştirememesi. Halihazırda 30 milyon TL olan sermayesine karşı elde ettiği satış geliri ancak 6,7 milyon TL. Firma, yıl içinde bağlanan sermayenin çok altında bir gelir elde etti.

Ticari hacimdeki zayıflık ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor. Arada yukarı yönlü ataklarda bulunsa da zayıf ticari kapasite kalıcı bir çıkış için gerekli enerjinin sağlanmasına engel. Şimdilerde gözlenen çıkış, artan gelir ve kârlı bir yapı ile desteklenmediği takdirde yerini tekrar düşüşe bırakması şaşırtmayacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne olacak02 Mart 2017 10:07

    genel kurul bu ay içinde yapılacağı kapa yapıştırıldı...TÜM MEMSA HİSSESİ BULUNAN KY.LAR HAKKINI SAVUNMAK İÇİN MOBİL İMZA-E/İMZA YADABİZZAT GENEL KURULA KATILARAK HAKKINI SAVUNACAK ŞEKİLDE MADDELERİ OYLASIN...sonra ağlamayın...hissenetanalizde bir organizasyon var isteyen gözatabilir...özellikle 8. madde bizim için çok önemli...