Ana SayfaPiyasaEnflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir---

Enflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir

3 / 3
Enflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir
03 Ocak 2018 - 10:40 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, bundan sonraki süreçte baz etkileri kaynaklı olmak üzere yıllık enflasyondaki düşüşün devam etmesinin beklenebileceğini ancak gıda enflasyonunda büyük bir sürpriz olmadığı takdirde tek haneli enflasyonun görülmesi için yılın son çeyreğine kadar beklemek gerekebileceğini söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonda düşüş olsa da, bu düşüşün tamamen gıda, enerji ve alkol&tütün kalemlerindeki baz etkisinden kaynaklandığına değinerek, "Nitekim çekirdek göstergelerde bozulma devam ediyor. TL’deki değer kaybının ve fiyatlama/ücretlendirme davranışlarındaki bozulmanın enflasyonu olumsuz etkilemeye devam ettiğini görüyoruz. Yani, yıllık enflasyondaki düşüşe karşın enflasyon görünümündeki olumsuz seyir devam ediyor." diye konuştu. 

Kanlı, bundan sonraki süreçte baz etkileri kaynaklı olmak üzere yıllık enflasyondaki düşüşün devam etmesinin beklenebileceğini, ancak gıda enflasyonunda büyük bir sürpriz olmadığı takdirde tek haneli enflasyonun görülmesi için yılın son çeyreğine kadar beklemek gerekebileceğini vurguladı ve "Yönetilen fiyatlardaki ve asgari ücretteki son artışlar da bu süreci iyice zorlaştırmakta. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu görünümde hareket etmek için herhangi bir alanı bulunmuyor." diyerek sözlerini tamamladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayse03 Ocak 2018 12:23

    yıllardır uretım uretım denıyo faız habıre cıkıyo.bu faızle uretım olurmu.faız artınca dolar dusuyo ıthalat artıyo.

  • BENGIN03 Ocak 2018 10:55

    mb filmini izlemeye devam kaçırmayın. 17 ocakta REİS fırça kayar. mb 18 ocakta faiz arttırır. sakın kaçırmayın. bu faiz konusu arkası yarın dizilerine benzedi.