Ana SayfaPiyasaEnflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir---

Enflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir

2 / 3
Enflasyonda 2018'de 1 puanlık düşüş olabilir
03 Ocak 2018 - 10:40 www.borsagundem.com

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, dolar/TL kuru mevcut toparlanma eğilimini devam ettirdiği sürece, gerçekleşen fiyat artışlarını gelecek dönem için ciddi bir risk taşımadığı görüşünü savundu.

Banu Kıvcı Tokalı Foreks'e yaptığı açıklamada, Aralık enflasyonunda beklentilerin üzerinde olan kısmını daha çok beyaz eşya ve otomotive yapılan zamların yansıması olarak gördüklerini kaydetti.

Kurun son aylardaki değer kaybının gecikmeli yansımalarının görülebileceğinin altını çizen Kıvcı Tokalı, "Kur mevcut toparlanma eğilimini devam ettirdiği sürece, bu fiyat artışları gelecek dönem için ciddi bir risk taşımıyor." dedi.

Banu Kıvcı Tokalı, diğer taraftan gıda fiyatlarında özellikle işlenmiş taraftaki yavaşlamayı önümüzdeki dönem açısından rahatlatıcı bir gelişme olarak niteledi ve şu şekilde konuştu:

"Yıllık enflasyonda 1 puan civarında düşüş gerçekleşti. Ocak ayında da benzer bir hareketin görülebileceğini düşünüyoruz. Sonrasında düşüş hızı yavaşlayabilir. İlk yarıda %10'lu seviyelere kadar inilebilir. Yarın açıklanacak reel kurun 84,7'den 85,6 civarına çıkabileceğini düşünüyoruz. Ancak hala aşırı değersiz kur söz konusu.  Özetle son enflasyon verilerini TL varlıklar için destekleyici buluyoruz." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayse03 Ocak 2018 12:23

    yıllardır uretım uretım denıyo faız habıre cıkıyo.bu faızle uretım olurmu.faız artınca dolar dusuyo ıthalat artıyo.

  • BENGIN03 Ocak 2018 10:55

    mb filmini izlemeye devam kaçırmayın. 17 ocakta REİS fırça kayar. mb 18 ocakta faiz arttırır. sakın kaçırmayın. bu faiz konusu arkası yarın dizilerine benzedi.