Ana SayfaPiyasaBisaş Tekstil ve Hektaş sorusu---

Bisaş Tekstil ve Hektaş sorusu

1 / 2
Bisaş Tekstil ve Hektaş sorusu
20 Eylül 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

İNŞAAT İŞİNE GİRECEK

SORU (1) - Elimde belli miktarda Bisas hissesi bulunmaktadır. Beş aydır aynı fiyat seviyesinde gidip geliyor. Sonu ne olacak bu hissenin? Ne zaman tekrardan yükselecek? Bilgilendirirseniz sevinirim. 

Deniz Karadeniz

CEVAP - Bisaş Tekstil 26 Şubat 2016 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısı sonrasında İnegöl’deki tesisinde bulunan tüm makinelerle büro malzemelerini satarak tekstil sektöründeki faaliyetlerini sonlandırdı. Şirket sonrasında bir süre mal alım satımı ile uğraştıysa da devamını getiremedi. Kayda değer bir gelir sağlayamaması üzerine firmanın eski hakim ortakları ellerindeki payları sattı. Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 77,68’i Ahmet Zorlu’nun elinde bulunuyor. Faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre yeni ortağın asıl yatırımları inşaat ve taahhüt alanıyla ilgili. 

Gelinen aşamada Bisaş’ın herhangi bir ticari faaliyeti bulunmuyor. Bu yönüyle bakıldığında şirket hissesine yönelik alımda bulunabilmek için firmanın faaliyetlerini sürdürebileceğine dair güçlü sinyaller alabilmek önemli. Yeni yönetim ise Bisaş’ı inşaat ve taahhüt alanında konumlandırmayı hedefliyor. Borsada işlem gören tekstil firmalarından gayrimenkul yatırım ortaklığına daha önce dönüşenler oldu. Söz konusu firmalar ellerinde bulundurdukları fabrika binalarını ya da gayrimenkulleri üzerinde proje üreterek gelir yarattılarsa da güçlü bir büyüme sağlayamadılar. Bisaş’ın nasıl bir performans sergileyeceğini kestirmek bu aşamada zor. Ancak gelir ve kârlılıkta belli bir performans sergileyebilmesi için zamana ihtiyaç olacağı anlaşılıyor. Bu aşamada gereksiz risklere girmek yerine kârlı ve büyüyen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)