Ana SayfaPiyasaBisaş Tekstil ve Hektaş sorusu---

Bisaş Tekstil ve Hektaş sorusu

2 / 2
Bisaş Tekstil ve Hektaş sorusu
20 Eylül 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

ÜNİVERSİTEYLE AR-GE ÇALIŞMASINA YÖNELDİ

SORU (2) - Hektaş’ın direnç noktası neresidir? Daha da çıkar mı? Alımda bulunsam doğru bir yatırım olur mu? 

Kemal Yüksel

CEVAP - Uzun vadede yükselen kanal içinde hareket eden Hektaş, çıkışını koruyor. Gelinen aşamada teknik olarak önünde direnç bulunmayan hisse, 19 Eylül 2017 günü kapanışını 7,50 TL’den gerçekleştirdi. 

Sermayesinin yüzde 53,81’i OYAK’a ait olan şirket, geçtiğimiz temmuz ayında yaptığı açıklamayla Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Firma dışa bağımlılığı azaltabilmek gayesiyle tarımsal ilaç ve sektörel teknolojide gelişim kaydetmeyi amaçlıyor. Söz konusu işbirliğiyle Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilerek yeni teknoloji, ürün ve tarımsal yöntemler üzerinde çalışmalar yapılacağını belirtiyor. Söz konusu açıklamada Ar-Ge projelerinin, çiftçilerin hassas tarım uygulamalarına hakim olmasını sağlamasının beklendiği dile getiriliyor. Şirketin Genel Müdürü Levent Ortakçıer, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tarıma katma değer sağlayacak ve dışa bağımlılığı azaltacak yeni ürün ve yöntemler geliştirmeyi planladıklarını, ifade etmekte. 

Basında yer alan açıklamalarda şirketin 13 yeni ürünle satış gelirlerini artırdığı belirtilmekte. Firma, 2017 ilk yarı performansında hem gelirini hem de kârını artırdı. Son iki yılda kârını yükselten şirketin bu yıl da kârdaki artışını devam ettireceği anlaşılıyor. Ancak göstergelerin geçmiş ortalamalarının üzerinde olduğunu hatırlatmak isteriz. Halihazırda 14,65 olan fiyat kazanç oranı 2014 yılından bu yana 9 ile 6 arasında gidip gelmişti. Gelinen aşamada f/k oranı hissenin geçmiş ortalamalarının hayli üzerine çıktığını gösteriyor. Geçmiş ortalamalarına inmesi için kârda atışın yükselerek devam etmesi önemli. Aksi takdirde fiyat düzeltmesinin gelmesi şaşırtmamalı. Aynı şekilde piyasa defter değerinin de ortalamalarının üzerine çıkmış olması ilerleyen süreçte satış baskısının ağırlık kazanma ihtimalini yükseltiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)