Ana SayfaPiyasaBelgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar---

Belgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar

9 / 12
Belgin Maviş’ten yatırımcıya önemli uyarılar
20 Ekim 2014 - 08:52 www.borsagundem.com

İŞTE SEPETTEKİ ÜÇLÜ: HİSSE SENEDİ, DÖVİZ VE MEVDUAT

-Yatırımcı için bir sepet yapabilir misiniz?

Belgin Maviş: Yüzde 30 civarında hisse senedim olur. Yüzde 30 döviz. Ama bunun içerisinde euro fazla olmaz. Özellikle dolar ve sterlin daha gözde olacaktır. Yüzde 40 da mevduat da tutarım. Altını artık bir tasarruf aracı olarak görüp takı olarak kullanmak gerekir.

-Dolar, euro, endeks 2014’ü nasıl kapatacak?

Belgin Maviş: Euro/dolar paritesinde 1.25’in altına sarkmalarda 1.20-25 bandına çekilme beklediğimi söyleyeyim. Döviz sepetinde 2.60’ın üzerine doğru ataklar olacaktır. Dolarda ilk etapta 2.40’lar görülecek olan seviyelerdir. Sonra FED ve FED’in adımlarına göre değişebilir. Euro da tam tahmin yapamıyorum. Hatta euro görevini dolara bırakacağını düşünüyorum. Endeks için zor bir tahmin. Yıl sonu rallisini bekleyenler için bence parti bitti. 68-70 bin bandında bir kapanış şaşırtıcı olmaz. Tam tersi önümüzdeki seneye biraz daha iyi başlangıç olur. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ankara21 Ekim 2014 00:03

    uyarılar güzel ama bizdeki şirket sahipleri.sorumluluk almıyor hatasını yatırımcı ödüyor örneğin akın ipek hocanın gülüşüne malım heba dedi hisseler bir yıldan beri belini doğrultamıyor. akın ipek bedelini ödemeli yatırımcı değil.