Ana SayfaPiyasaAtlantik Petrol ve Lokman Hekim sorusu---

Atlantik Petrol ve Lokman Hekim sorusu

1 / 2
Atlantik Petrol ve Lokman Hekim sorusu
12 Şubat 2018 - 08:26 www.borsagundem.com

ORTAKLARDAN NAKİT İSTEYECEK

SORU (1) - ATPET zannedersem bedelli sermaye artırımına gidecek. 1,44 maliyette elimde var. Hisseyi yorumlayabilir misiniz? 

E.Öz

CEVAP - Atlantik Petrol, geçtiğimiz ocak ayında aldığı kararla bedelli sermaye artırımına gideceğini duyurdu. Şirket, 29 Ocak 2018 günü kamuya yaptığı açıklamada 40 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 12,2 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 24,4 milyon TL’ye yükselteceğini belirtti. Ortaklardan gelecek nakit ile bedelli sermaye artırımı şeklinde gerçekleşen sermaye artırım oranı yüzde 100 oranında olacak. Artırım sırasında hissedarların rüçhan hakkı sınırlandırılmayacak. Bununla birlikte yeni pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların varlığı halinde nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da satılacak. Henüz sermaye artırımına ilişkin SPK’dan gerekli iznin geldiğine dair açıklama ise gelmedi. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise son iki yılda arada dalgalı hareketlerle yukarı çıkışlar yaşansa da taban seviyelerin üzerine çıkılamadığı gözleniyor. Şimdilerde de 1,38 TL’nin üzerinde tutunma çabası ine çıkıyor. Hissenin istikrarlı bir çıkış sergileyememesinde zayıf bir mali yapıya sahip olmasının etkisi bulunuyor. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda zararın arttı. Aynı ivmeyle hareket edilmesi halinde 2017 yıl sonunda da zarar açıklayacak. Kamuyla paylaşılan son beş yıllık bilançosunun dördünde zarar eden firmanın 2017 yıl sonunda da zarar etmesi, mali performansında arzu edilen başarıyı gösterme noktasında zorlandığı anlamına geliyor. Kâr edemediği sürece bir hisseye yatırımda bulunmak gereksiz yere risk üstlenmek anlamına gelecektir. Uzun vadede arar eden firmalar yerine kâr edenlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacağını unutmamalı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAUDUR13 Şubat 2018 01:31

    IEYHO YA BU HISE NE OLACAK BORSA GÜNDEM BUNUDA YAZIN 3 SIRKETI YEDI BITIRDI RIZA DOYMAK BILMIYOR BU ADAM HISE BIRDE A GURUBUNDA FIYATI GÖRÜRSENIZ GÜLERSINIZ 0.39

  • SsS12 Şubat 2018 22:59

    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Mahallenin Delisi12 Şubat 2018 21:37

    Böyle içi boş şirketleri küçük yatırımcının kolunu bacağını "koparmak" için halka arzına izin verenlerin hiç mi suçu yok?

  • selim12 Şubat 2018 15:18

    borsa şirketleri bazısında muazzam soygun devam ediyor.4 yıl zarar denmiş.maliye masak nerede.**inceleyin o şirketlerin yöneticileri nasıl lüks yaşıyor.**spk ve bist hala hızlı ve aktif çalışmıyor*

  • Ziya12 Şubat 2018 09:11

    Ne bu kardeşim? Bist iflas kurtama ve acil nakit merkezi mi? Küçük yatırımcıyı soymak için her türlü ahlaksızlığı meşru hale getirdiniz! % 30 dan fazla bedelli sermaye artışı yapamamalı şirketler ya da soyguncular. Kanun derhal çıkmalı.