Ana SayfaRöportajlarAfa Boran’dan ekonomiyi canlandıracak öneriler ---

Afa Boran’dan ekonomiyi canlandıracak öneriler

2 / 8
Afa Boran’dan ekonomiyi canlandıracak öneriler
09 Temmuz 2015 - 07:41 www.borsagundem.com

AMWAL’IN TÜM ORTADOĞU PORTFÖYLERİNİ YÖNETEN EKİBİN BAŞINDAYIM

Finansgundem.com: Yöneticisi olduğunuz fon hakkında bilgi verir misiniz? Fon olarak Türkiye ile nasıl bir köprü kuruyorsunuz?

Afa Boran: Amwal, Katar’ın ilk portföy yönetim şirketi. Katar’daki bazı kurumların portföylerini yönetiyor ve yatırım danışmanlığı veriyor. Daha önce çalıştığım yatırım firmasının Amwal ile ortaklığı vardı ve firma içi transferle Doha’ya gelmem teklif edildi. Başta sadece Türkiye fonlarını yönetmekle sorumluydum, son 4 yıldır ise Amwal’ın tüm Orta Doğu bölgesindeki portföylerini yöneten ekibin başındayım. Portföylerin bir kısmı Türkiye’ye de yatırım yapıyor fakat nispeten az, çünkü Körfez devletlerinin kendi ülkelerine ayırdıkları yüksek kamu harcamaları sonucunda Körfez ekonomilerinin büyüme rakamları ve borsalarındaki getiri çok daha yüksek oldu. Son 5 yılda %100’e yaklaşan kazançlar ve hızlı yükselen borsaları Körfez yatırımcılarının iştahını kabarttı ve yatırımlarını daha çok kendi piyasalarına çekti. Kıyasla bakarsanız aynı dönemde Türkiye borsası dolar bazında %5 düştü.

-Siyasi ve ekonomik tartışmalarıyla Türkiye dışarıdan nasıl görünüyor?

Afa Boran: Gelişmekte olan ülkelere sermaye girişlerinin azaldığı ve doların güçlendiği bu dönem, Türkiye açısından da zor olacaktır. Siyasi belirsizlik Körfez Bölgesi’ndeki yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım eğilimini haliyle olumsuz etkiliyor. Bu tür belirsizlikler olmasa ve ekonomik/kurumsal reformlara odaklanılsa, aslında Türkiye’nin pozitif ayrışması gerekir çünkü kamu borcu çok düşük. Cari açık gibi riskleri de başka faktörlerle kapatmak mümkün.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomi böyle canlanır11 Temmuz 2015 15:45

    emekli maaşlarını artırırsın adam gibi ekonomide satışlar ve üretim artar piyasada para nakit dönmeye başlar.