Ana SayfaŞirket HaberleriTurgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor---

Turgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor

1 / 5
Turgay Tanes: Kimse vatanı satmıyor
04 Haziran 2015 - 12:14 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

İş GYO ve Nef, Topkapı'da inşa edeceği İnistanbul Gala projesindeki konutları satışa çıkardı. 320 bin liradan başlayan konutlara çok kısa sürede 10 kat talep geldi. 10 kat talep projeye ve şirketlere olan güvenin yansıması olarak gösterildi. Biz de hisseleri borsada işlem gören, İş Bankası iştiraki İŞ GYO ile son projeleri, gayrimenkul sektörünü ve balon riski iddialarını konuşalım istedik. İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes’i, Four Seasons’un terasında bir toplantının çay, kahve, sigara molasında yakaladığımızda da bu fırsatı kaçırmak istemedik. Tanes de bizi kırmadı. İyi ki de kırmadı, çünkü meğer yabancılara konut, arsa satışında, ne kadar doluymuş. Meğer orta gelir grubunu ev sahibi yapmaya yönelik ne çarpıcı bir önerisi varmış….

“Her yerde yabancıya gayrimenkul satışı yapılmamalı” tepkisine bakışını öğrenmek istiyorum. Ama tüm sakinliğine, esprili konuşmalarına karşın söze, “Böyle saçma sapan argümanlara değer vermiyorum” diye başlayınca anlıyorum ki bir fırtına patlamak üzere. Nitekim ‘toprak satışı vatan satışı’ iddialarının kaldırdığı toz bulutları, İŞ GYO Genel Müdürü’nün yanıtlıyla iyice dağılıyor. Ciddi ve kararlı bir ses tonuyla devam ediyor Tanes:  “Sahiden bunlar saçmalık. Avrupalı emeklinin, bir Körfez yatırımcısının ev alması korkacağınız bir şey değildir. Aksine sizinle kader birliği etmesi demektir o insanların. Alın teriyle biriktirdiği parasını, size yatırması ve sabit yatırmasıdır. Hisse senedi alıp, faize yatırıp 2 gün sonra kaçması değildir.”

Şirket portföyünün ağırlıklı olarak ofis, AVM ve turizm tesisleri olduğunu, konuta ise zaman zaman konuta girdiklerini söyleyen Turgay Tanes tam da bu noktada, çok konuşulacak, tartışılacak çarpıcı bir eleştiri ve öneriyi dile getiriyor. Tanes’e göre orta gelir grubundaki insanların hala çok büyük iştahı var. Ancak bu grubun ev sahibi olabilmeleri için de TOKİ yeterli değil. Ve ‘naçizane düşüncesi’ni açıklarken, “Artık kamunun arsa arzını TOKİ aracılığıyla hasılat paylaşımı yapmak yerine, bir piyasa düzenleyicisi gibi firmalara, özel sektöre vermesi. Hatta özel sektöre taban fiyat koyarak, şu fiyattan satacaksın diyerek gerekirse görevlendirilmesi” diye konuşuyor.  Ve mesajı da gönderiyor: “Biz böyle bir şeye hazırız…”

Konutta balon iddialarını “Balon da risk te yoktur” diyerek boşa çıkaran İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Borsagundem.com’a konuşuyor…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)