Ana SayfaHisse Öneri ListesiDüşen piyasanın "al" veren 23 hissesi---

Düşen piyasanın "al" veren 23 hissesi

2 / 8
Düşen piyasanın al veren 23 hissesi
16 Mayıs 2016 - 11:56 www.borsagundem.com

"TÜM RİSKLER ORTADAN KALKMADI"

Endekste düzeltme hareketleriyle gelinen seviye ve hisse değerlemeleri göz önüne alındığında BİST-100 endeksi için 90 bin koridorunun açık olduğunu söyleyen Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, şu uyarıda bulunuyor:
"Ancak endeks tarafında tüm risklerin ortadan kalktığını söylemek mümkün değil. Son dönemde gelen ABD verileri ve FED üyelerinin konuşmalarını dikkate aldığımızda, FED'in faiz artırım hikayesinin yeniden canlanmasının olası olduğu görülüyor. Bu senaryoda dip seviye olarak ise 75 binler takip edilebilir."

Öztürk, düşen piyasada, uzun vadeli düşünen yatırımcılar için güçlü temel görünüme sahip ve hikayesi olan perakende ve havacılık sektörlerinin yanı sıra fiyatlamalarda cazip olan bankacılık sektörünün öne çıkabileceğini belirtiyor. Portföylerde defansif yapıda olmaları nedeniyle perakende; son dönemde yapılan girişimler nedeniyle havacılık sektörü hisselerinin de yer alabileceğini söyleyen Öztürk, "Bu kapsamda yatırımcıların düşüşlerde takip edebileceği, 'al' verdiğimiz hisseler olarak Migros, Pegasus, Sabancı Holding, Tekfen Holding, Akbank, İş Bankası, Ford Oto-san, Kordsa, Soda Sanayi ve Enka İnşaat'ı sayabiliriz" diyor.

"Önümüzdeki dönemde borsada yatay veya olumsuz şartlar gerçekleşirse aşağı yönlü bir seyir izleyebiliriz" diyen Meksa Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın, borsanın yönünde tahvil ve döviz kurunun belirleyici olacağını düşünüyor. Yalçın'a göre, önümüzdeki dönemde endeks 75 bin-82 bin bandında hareket edebilir. Düşen piyasada öncelikli hedefin pozisyon korumak olduğunu belirten Yalçın, yatırımcılara borsada daha defansif kalıp bilançosu kuvvetli kağıtlarda pozisyon almayı önererek bu kapsamda şu hisselere dikkat çekiyor: "Yılın birinci çeyrek bilançolarına baktığımız zaman cam sektöründe talep artışından kaynaklı bir toparlanma görülüyor (Trakya Cam). Asgari ücretteki artışa rağmen marjlarını koruyabilmiş gıda sektöründeki hisseler de ön plana çıktı (Bizim Toptan). Gübrede KDV indiriminden sonra tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar iyi bilanço açıkladılar (Tekfen Holding, Türk Traktör).Ayrıca şirket bazında beklentilerin üzerinde bilanço açıklayan (Selçuk Ecza, Kordsa) hisseler de takip edilebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)