Ana SayfaAracı Kurum Raporları2014'de öne çıkacak hisseler---

2014'de öne çıkacak hisseler

10 / 13
2014'de öne çıkacak hisseler
14 Kasım 2013 - 15:58 www.borsagundem.com

Dış açık endişelerine karşı önemli “çıpa” denge olan maliye politikasında, faiz dışı harcamalardaki artışın ılımlı boyutta olacağını; faiz dışı ve bütçe genel dengesindeki zayıflamanın mali disiplin politikası açısından rahatsızlık vermeyen seviyelerde kalacağını düşünüyoruz. Vergi dışı gelirlerden ise daha sınırlı bir katkı beklemek gerekiyor. Böylece, bu yıl milli gelirin % 1,7’sine ulaşmasını beklediğimiz faiz dışı fazlanın gelecek yıl % 0,9’a gerileyebileceğini, bütçe açığının ise aynı dönemde % 1,7’den % 2,4’e yükselebileceğini varsayıyoruz.

Gelişen ülkeler arasında, mali kırılganlık açısından güçlü bir görüntü veriyor olmamız, dış kırılganlıklara karşı en önemli destek unsurlarından biri.

Genel hatlarıyla özetlemek gerekirse, para politikalarına dair belirsizlikler nedeniyle kaygan bir küresel zeminin öngörüldüğü 2014 yılında Türkiye ekonomisinin, para ve maliye politikalarında güven sağlayıcı duruşun korunması halinde, potansiyelinin altında ancak ılımlı bir büyüme ortamı, dezenflasyon sürecine geri dönüş, finanse edilebilir cari açık ve nihayetinde dış kırılganlıklara karşı dayanıklı bir görünüm sunabileceğini düşünüyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)