Ana SayfaAracı Kurum Raporları2014'de öne çıkacak hisseler---

2014'de öne çıkacak hisseler

3 / 13
2014'de öne çıkacak hisseler
14 Kasım 2013 - 15:58 www.borsagundem.com

Öncelikle, gelişmiş ülke merkez bankalarının küresel sisteme sağladığı likidite artışının devam etmemesi halinde, bizim de içinde yer aldığımız gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye hareketlerindeki dalgalanmaların artacağı bir yıl olacağını söyleyebiliriz. Genişlemeci para politikalarından çıkışın yavaş gerçekleşmesi, gelişmekte olan ülke merkez bankalarının geleneksel parasal sıkılaştırma politikalarına dönmesinde alan ve zaman tanıyacak, bu da finansal piyasalarındaki oynaklığın makul boyutlarda kalmasını sağlayacaktır.

Bu küresel ana senaryo çerçevesinde, TCMB de, gelişmekte olan ülkelerle birlikte, mevcut durumda geleneksel olmayan yöntemlerle yürüttüğü parasal sıkılaştırma politikasını geleneksel yöntemlerle devam ettirmeyi tercih edebilir. Bu yıl sonuna doğru atılacak adımlarla daha öngörülebilir bir görünüme ulaşması beklenen para politikası, geleneksel ve geleneksel olmayan araçlarla güçlendirilmiş ve sözle yönlendirmelerle desteklenmiş bir şekilde, ekonomik ve finansal şoklara karşı daha proaktif bir görünüm kazanabilir.

TCMB’nin böyle bir politika duruşuna geçme kararı vermesi halinde, politika faiz oranlarında en fazla 150 baz puana kadar artış gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz. Böyle bir politika duruşunda da, kurdaki dalgalanmaların özellikle gelecek yılın ilk yarısında da devam etmesini beklemekle birlikte, dalgalanma boyutu ve süresinin daha öngörülebilir seviyelerde kalmasını bekliyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)