Ana SayfaAracı Kurum Raporları2014'de öne çıkacak hisseler---

2014'de öne çıkacak hisseler

11 / 13
2014'de öne çıkacak hisseler
14 Kasım 2013 - 15:58 www.borsagundem.com

2014 yılında, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’in Temmuz ayı sonunda başlayan büyüme hikayesinin sermaye piyasalarında önemli bir etkisi olmasını bekliyoruz. 2013’te sermaye piyasalarının Fed odaklı gidişatının, 22 Mayıs Bernanke Kongre açıklaması sonrası yaşanan ‘yeniden fiyatlama’ döneminde hızlandığına şahit olduk. Bir numaralı gündem maddesinin Fed politikası olarak devam ettiğini gözlemlerken, 2014’de Çin’deki büyüme hikayesinin ikinci ana gündem maddesi olarak öne çıkacağını tahmin ediyoruz.

Küresel çalışmalarımızda Çin’e yer verirken, MSCI Gelişmekte olan ülkeler endeksinin % 18 ağırlıkla en önemli parçası olması değil, Çin’in makro ekonomik görünümünün ABD-Avrupa- Japonya üçgeninin ekonomik sağlığının en önemli göstergesi olmasını öne çıkardık. Bu bağlamda, Çin’in Ağustos başından itibaren yükselen üretim, ihracat, cari fazla ve kredi kullanımı rakamlarını ‘’Uyuyan Dev Uyanıyor’’ olarak yorumluyoruz.

Dünyada büyüme sorunuyla parasal politikalarla değil kamu politikasıyla savaşan tek ülke konumunda olan Çin, 2012 sonunda atanan reform yanlısı Komünist Parti üyeleri ile yeniden yapılanıyor. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen 3. Çeyrek büyümesi (% 7,8) sonrası 2014 büyüme tahminlerinin de yukarı revize edildiğini görürken, Şanghay’da oluşturulan “Serbest Ticaret Bölgesi”nde gelecek iki sene uygulanacak politikaların Çin’i daha şeffaf ve dış sermayeye daha açık bir ekonomi haline getireceğini düşünüyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)