Foto GaleriTeknolojiHangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

1 / 7 Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?
07 Nisan 2019 - 12:26

Hangi ülkede ne kadar nükleer başlık var?

Başkanı Donald Trump'ın Kongre'ye danışmadan nükleer füze fırlatma yetkisi bulunuyor.

Trump'ın “Benim masamda onunkinden (Kim Jong-Un) çok daha büyük ve güçlü bir buton var ve daha iyi çalışıyor.” ifadeleri ABD senatosunda tartışmalara yol açmıştı.

Bazı senatörler, askeri yetkililerin 'körü körüne her emri yerine getiremeyeceğini' belirtirken bir başka senatör şöyle konuştu: "Hiç kimse, insanlığın yarattığı en tehlikeli silahı tek başına kullanma gücüne sahip olmamalı."

Araştırmalara göre Dünya üzerinde 14.995 nükleer silah başlığı bulunuyor. Bu silahlar genelde 'caydırıcı güç' olarak görülüyor ve elinde bu silahları bulunduran ülkeler askeri güç olarak diğer ülkeler üzerine ciddi baskı ve hakimiyet kuruyor.

ABD ve Kuzey Kore dışında 8 ülke daha elinde nükleer silah bulunduruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • veri14 Nisan 2019 14:28

    bizim askeri yetkililer hala f-35 de ısrar ediyor nükleer gücünüz yoksa bir hiçsiniz uçağın devri bitti fakat bu işde rant var...dünyada sözünüzün geçmesini istiyorsanız uzun menzilli nükleer füzelere sahip olmanız gerekiyor...

  • ALAATTİN CAMGÖZ07 Nisan 2019 22:27

    eğer israil gibi bir küçük devlette 80 in üzerinde atom bombası var ise bizde onlardan fazla olması gerekmektedir.yoksa abd  nin her dediğine evet efendim der dururuz.atom bolması olanları kimse yan bile bakamıyorlar.yoksa konvansiyonel silahlar ile olmuyor bu işler.