Foto GaleriTeknolojiHangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

3 / 7 Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?
07 Nisan 2019 - 12:26

Birleşik Krallık

İngiltere'nin nükleer cephanesine 'Trident' deniliyor ve füzelerin atılmasına ilişkin karar verme yetkisi ülkenin başbakanına veya onun belirlediği milletvekiline ait.

Yeni bir başbakan göreve başladığında dört tane "son çare mektubu" yazıyor ve Birleşik Krallık'ın nükleer cephaneliğinin bir bölümünü oluşturan Vanguard denizaltılarına veriliyor.

Sözkonusu denizaltılarının ülke ile irtibatları kesilmesi ve ülkenin saldırıya uğraması halinde, o mektupta verilen talimatlar takip ediliyor. Mektupların içeriği çok gizli ve her seçimde yok ediliyor.

İlk nükleer denemesini 3 Ekim 1952'de gerçekleştiren Birleşik Krallık, 8 Kasım 1957’de de hidrojen bombası elde etti. Son verilere göre bugün İngiltere’de yaklaşık 225 adet nükleer başlık bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • veri14 Nisan 2019 14:28

    bizim askeri yetkililer hala f-35 de ısrar ediyor nükleer gücünüz yoksa bir hiçsiniz uçağın devri bitti fakat bu işde rant var...dünyada sözünüzün geçmesini istiyorsanız uzun menzilli nükleer füzelere sahip olmanız gerekiyor...

  • ALAATTİN CAMGÖZ07 Nisan 2019 22:27

    eğer israil gibi bir küçük devlette 80 in üzerinde atom bombası var ise bizde onlardan fazla olması gerekmektedir.yoksa abd  nin her dediğine evet efendim der dururuz.atom bolması olanları kimse yan bile bakamıyorlar.yoksa konvansiyonel silahlar ile olmuyor bu işler.