Foto GaleriTeknolojiHangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?

2 / 7 Hangi ülkenin ne kadar nükleer silahı var?
07 Nisan 2019 - 12:26

Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tek başına ülkenin nükleer cephaneliğini kullanmaya karar verme yetkisine sahip.

Ülkenin nükleer silah programının ayrıntılarıyla ilgili çok az bilgi var. Ancak açık kaynakların verdiği bilgilere göre, Putin, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte yaklaşık 11 kg ağırlığında bir "Cheget" (nükleer çanta) taşıyor.

Putin’in hiç ayırmadığı ve nereye giderse beraberinde götürdüğü ‘nükleer çantası’ (nuclear briefcase) adı verilen çantada nükleer saldırılara karşı erken uyarı sistemi ve nükleer saldırı emrinin verileceği şifreler yer alıyor. Olası bir nükleer saldırısına karşı çabuk ve etkili bir şekilde cevap verebilmek için geliştirildi.

Uluslararası Silah Kontrol Birliği ACA’nin son verilerine göre, dünyada yaklaşık 7 bin 700 nükleer silahla en büyük nükleer cephanesi olan ülke Rusya Federasyonu.

Rusya'nın aktif olarak kullanabileceği "nükleer başlık" tipindeki silahlarının toplamı ise 4 bin 500 civarında. Bunlardan 3 bini savaş gemileri, denizaltılar, kara birlikleri ve hatta tren hatlarında seyyar platformlarda bulunduruluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • veri14 Nisan 2019 14:28

    bizim askeri yetkililer hala f-35 de ısrar ediyor nükleer gücünüz yoksa bir hiçsiniz uçağın devri bitti fakat bu işde rant var...dünyada sözünüzün geçmesini istiyorsanız uzun menzilli nükleer füzelere sahip olmanız gerekiyor...

  • ALAATTİN CAMGÖZ07 Nisan 2019 22:27

    eğer israil gibi bir küçük devlette 80 in üzerinde atom bombası var ise bizde onlardan fazla olması gerekmektedir.yoksa abd  nin her dediğine evet efendim der dururuz.atom bolması olanları kimse yan bile bakamıyorlar.yoksa konvansiyonel silahlar ile olmuyor bu işler.