Foto GaleriTeknolojiAğır silahlı ve tehlikeli: Akıncı SİHA dünyaya korku saldı!

Ağır silahlı ve tehlikeli: Akıncı SİHA dünyaya korku saldı!

2 / 10 Ağır silahlı ve tehlikeli: Akıncı SİHA dünyaya korku saldı!
16 Eylül 2021 - 14:22

Türk Silahlı Kuvvetleri Akıncı SİHA'ları teslim almaya başladı. Pantsir-avcısı Bayraktar TB-2’nin harp sahasındaki başarısı dünya basınında büyük yer bulmuştu. Dikkatleri üzerine çeken Akıncı SİHA'ların ağır silahlarla donatılması Türkiye düşmanları tarafından 'tehlike' olarak lanse edildi.

Akıncı'nın envantere girmesinin askeri-stratejik düzeyde ne anlama geldiğini analiz etmeden önce vurgulamamız gereken iki önemli nokta var:

Öncelikle, Libya, Suriye ve Karabağ cephelerinde oyun-değiştirici olan Türk insansız hava sistemleri kadar, söz konusu sistemleri etkin şekilde kullanan Türk SİHA konseptlerini de akılda tutmalıyız. Türk SİHA kabiliyetinin gerisinde, sözü edilen sistemleri dizayn eden, üreten teknolojik ve endüstriyel zekâ ile bahse konu sistemleri doğru harekât tasarılarıyla harp sahasına sevk eden kurmay zekânın birleşmesi bulunuyor. Söz konusu etkileşim, sürekli bir geri-bildirim, yeni harekât tasarısı ve inovasyon döngüsü üreterek büyüyor. Türk SİHA'ları, bugün, topçu unsurlarına keşif-gözetleme-istihbarat ve muharebe hasar kıymetlendirmesi görevlerinden düşman hava savunma sistemlerinin baskılanmasına; bilgi harbi görevlerinden terörle mücadelede lider militan kadronun doğrudan hedef alınmasına kadar çok geniş bir görev portföyünde kullanılıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)