İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yüzde 10 büyüyen ihracat yapan 50 şirket

14 Haziran 2021, 10:35 - -

Yılın ilk çeyrek bilançolarının tamamlanması ile birlikte şirketlerin ana fotoğrafları da ortaya çıktı. Buna göre yılın ilk çeyreğinde 6 büyüme kriterine göre yüzde 10 büyüyen ve ihracatı artan 50 borsa şirketi bulunuyor.

Büyüme odaklı şirketler yatırım gurularının ana listesinde yer alan şirketlerdir. Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirebilmeleri fiyat hareketlerine de olumlu yansıyabilmekte.

İstikrarlı büyüme istikrarlı karlılık ve potansiyel temettü demektir. Büyüyen şirketler daha fazla yatırımcı çeker. Hisselere ilgi artar.

Büyümenin kalitesi
Büyümenin kalitesini belirleyen en önemli unsur esas faaliyet karlılığında meydana gelen artıştır. Şirketin varlıklarının artması, özkaynaklarının çoğalması olumlu gelişmelerdir.

Yüzde 10 büyüyen ihracat yapan şirketler içinden esas faaliyet karı yüzde 100 ve özsermayesi yüzde 50 artan şirketler



Yüzde 10 büyüyen ihracat yapan şirketler içinden esas faaliyet karı yüzde 100 ve özsermayesi yüzde 50 artan şirketlerin listesi şöyle: Jantsa Jant Sanayi, Tuğçelik, Brisa, Bosch Fren Sistemleri, Arsan Tekstil, Türk Traktör, Sasa Polyester, Kent Gıda ve Alarko Carrıer.

İhracat oranı yüzde 80’in üzerinde olan esas faaliyet karı yüzde 20 büyüyen 2 şirket



İhracat oranı yüzde 80’in üzerinde olan esas faaliyet karı yüzde 20 büyüyen 2 şirket; Ford Otosan ve İndeks Bilgisayar.

Yüzde 10 büyüyen ihracat yapan 50 şirket

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)