Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Ucuz ve pahalı hisseler

03 Eylül 2019, 15:40 - -

Borsa İstanbul’da yılbaşından bu yana en ucuz ve en pahalı hisseler ve performansları. Aşırı değerlenen hisseleri mercek altında tutma zamanı. Fazla ucuzlayanlardan hikayesi olanlar öne çıkacak.

Borsaya girmek ve kalmak isteyenlerdenseniz hisse senedi fiyatlarının oynaklığının da bilince olmalısınız. Satışınızın hemen ardından hisse fiyatı gerileyerek sizi sevindirebileceği gibi, yeniden yükselerek pişman olmanıza neden olabilirde. Diğer yandan bazen fiyatlar o kadar hızlı yükselir ki bütün analistleri ve yatırımcı beklentilerini yanıltır.

Hisse senetlerini bütün yükseliş boyunca tutup zirvede satmak söylendiği gibi kolay değil. Çevreden gelen hisselerin ucuz ya da pahalı olduğuna dair enformasyonlar yanıltıcı olabilir. Sonuç olarak karar alırken güvenilir kaynakların elinizin altında olması bir şansa dönüşür. Borsada seçim yaparken duygusal yükünüzün artmasındansa verilerle hareket edebilirsiniz. Finnet 2000 Plus Analiz Araçlarını kullanarak son fiyat hareketlerinde öne çıkan hisse senetlerini listeledik.

BIST 100 Endeksi Bazında Yılbaşına Göre En Ucuz Hisseler

Yılbaşına göre fiyatları ucuzlayan BIST 100 hisseleri içerisinde en fazla değeri azalan şirket yüzde 60,85 ile Özderici GMYO oldu. Özderici GMYO yılbaşında 2,35 TL’den kapanırken 02/09/2019 tarihi itibariyle 0,92 TL’den kapattı. Özderici GMYO’yu yılbaşına göre yüzde 55,95 değer kaybı yaşayan Işıklar Enerji Yapı Holding takip ediyor. İş Finansal Kiralama, ICBC Turkey Bank, Adese Alışveriş Ticaret, Türk Hava Yolları, Polisan Holding, Aselsan, Hürriyet Gzt., Şişe Cam, A.V.O.D Gıda Ve Tarım, Doğtaş Kelebek Mobilya, Emlak Konut GMYO, İş GMYO, Soda Sanayii, T. Halk Bankası, Net Holding, Göltaş Çimento, Şekerbank ve Karsan Otomotiv yılbaşına göre değer kaybı yaşayarak ucuzlayan diğer BIST 100 şirketleri.

BIST 100 Endeksi Bazında Yılbaşına Göre En Pahalı Hisseler

Yılbaşına değer kazanan bir nevi pahalılaşan endeks şirketlerini incelediğimizde ise ilk sırada Pegasus yer alıyor. Pegasus yılbaşına göre yüzde 211,52 oranında değer kazanarak fiyatını üçe katlamış durumda bulunuyor. Yıl içerisinde en düşük 21,38 TL’yi göre Pegasus’un yıl içerisinde en yüksek gördüğü fiyat seviyesi ise 72,35 TL.

Tukaş yılbaşına göre yüzde 146,99 getiri ile Pegasus’u takip ediyor. Alarko Holding, Vestel, İttifak Holding, Metro Holding, Hektaş, Çelebi, İhlas Holding, Parsan, Otokar, Ege Endüstri, Yapı ve Kredi Bank., Doğan Holding, Gübre Fabrik., Türk Telekom, Park Elek.Madencilik, İndeks Bilgisayar, Fenerbahçe Futbol ve Aksa Akrilik Kimya yılbaşına göre değer kazanarak pahalılaşan diğer BIST 100 şirketleri.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)