E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNobel ödüllü düşünür Bahçeşehir Üniversitesi'nde---

Nobel ödüllü düşünür Bahçeşehir Üniversitesi'nde

Nobel ödüllü düşünür Bahçeşehir Üniversitesi'nde
29 Kasım 2014 - 11:02 borsagundem.com

Nobel ödüllü düşünür Helena N. Hodge 3 Aralık’ta Bahçeşehir Üniversitesi’ne geliyor

‘Yeni Bütüncül Ekonomi’nin ilk temsilcilerinden, analist, düşünür, akademisyen, yapımcı unvanlarıyla birçok alanda çalışmalar yürüten, 1986 Alternatif Nobel Ödülü sahibi Helena Norberg-Hodge,  3 Aralık’ta “Başka bir yaşam, başka bir ekonomi mümkün” savının detaylarını paylaşmak üzere Bahçeşehir Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (BAUSEM) yaşam boyu öğrenimi yaygınlaştırmak üzere yıl düzenlediği konferanslara bir yenisi daha ekleniyor ve bu kez Bahçeşehir Üniversitesi Nobel ödüllü Helena Norberg-Hodge’u 3 Aralık saat 14:00’de Beşiktaş Yerleşkesi’nde ağırlıyor. 

30 yıldır ‘yeni bütüncül ekonomi’ kavramı üzerine çalışmalar yürüten Hodge’u, öncülüğünü üstlendiği ve katılım gösterdiği çalışmalar listesi oldukça uzun. Küresel ekonominin kültürler ve tarım üzerinde bıraktığı etkiyi uzun yıllardır araştıran bir analist olan Helena Norberg-Hodge, yerelleşme akımının öncülerinden biri ve süregiden düzenin dışında, yıkıcı olmayan bir sistemi oluşturabilmek için çekirdek fikirleri üreten kişi olarak dünyaca tanınan bir isim. Helena Norberg-Hodge ‘Yeni Bütüncül Ekonomi’ kavramı ile, ekolojiye ve yaşama saygılı bir ekonomi yaratma amacıyla Hindistan’ın Ladakh bölgesinde yürüttüğü çalışmalarla 1986 yılında Alternatif Nobel Ödülü’ne, 2012 yılında ise Goi Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Londra Üniversitesi ve MIT'den doktora düzeyinde eğitimi bulunan Hodge; Noam Chomsky ile üniversitede çalışma imkanı bulan, sayısız makale ve 3 kitaba imzasını atmış bir yazar ve aynı zamanda Uluslararası Ekoloji ve Kültür Toplumu (International Society for Ecology and Culture - ISEC) oluşumunun başkanı ve kurucusu. Halen İsveç, Almanya, Avusturya, İngiltere ve Amerika'da yürüttüğü çalışmalar üzerine yedi dilde çeşitli üniversitelerde ders vermeyi sürdüren Helena Norberg-Hodge; bu kez ilk ayağı Bahçeşehir Üniversitesi olan konferanslar dizisini gerçekleştirmek üzere, 3 Aralık’ta Türkiye’de.

Mutluluğun Ekonomisi

İlk etapta kitap olarak hayata geçen Mutluluğun Ekonomisi’ (The Economics of Happiness), daha sonra Helena Norberg-Hodge’un yapımcılığını üstlenmesi üzerine, belgesel kategorisinde filme alınmış ve birçok festivalden ödülle dönmüş bir film. 3 Aralık’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşecek konuşmasının ardından, ‘Mutluluğun Ekonomisi’ film gösterimini de takip edebilecek olan katılımcılar, ünlü düşünürün sunumu ve yapımına aynı anda tanıklık ediyor olacaklar. Katılımın ücretsiz olduğu ve rezervasyon zorunluluğu bulunan konferansta yerinizi ayırtmak için isim ve iletişim bilgilerinizi [email protected] adresine iletebilirisiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)