E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBüyüme için reformlara ağırlık verilmeli---

Büyüme için reformlara ağırlık verilmeli

Büyüme için reformlara ağırlık verilmeli
21 Kasım 2014 - 15:29 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan büyüme eğiliminin korunması için reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme eğiliminin korunması için reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Atlantik Konseyi'nin Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde konuşma yapan Babacan, büyüme, enerji ve ticaret anlaşmarı gibi birçok konuya değindi. Büyümenin nüfusun yüzde 1'ine yaraması halinde sonuçların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, "Ne kadar büyüyeceğimizin yanında nasıl büyüyeceğimiz de önemli" dedi.

Enerji konusunda da demeçler veren Ali Babacan "Türkiye enerji kaynaklarını çeşitlendirmeli, yenilenebilirin payını artırmalı. Bu Avrupa Birliği'nin güvenliği için de önem taşıyor" dedi. Babacan Irak ve Azerbaycan ile yapılan enerji anlaşmalarının da Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

AB ve ABD arasında yapılması düşünülen ve Türkiye için ne anlama geleceği çok tartışılan ticaret anlaşmasını da değerlendiren Babacan "Çok taraflı ticaret anlaşmaları koordinasyon içinde yapılmalı. AB-ABD ticaret anlaşmasının bir parçası olmak istiyoruz" diye konuştu.

Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı "Türkiye'de 1.6 milyon Suriyeli mülteci var. Bunların 220 bini kamplarda yaşıyor. Şimdiye kadar Suriyeli mülteciler için 4 milyar dolar harcadık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)