E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMakedonya Devlet Bakanı Çako Mersin'de---

Makedonya Devlet Bakanı Çako Mersin'de

Makedonya Devlet Bakanı Çako Mersin'de
22 Ağustos 2014 - 11:33 borsagundem.com

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti

Çako, ziyaretteki konuşmasında, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski'nin 15-19 Eylül arasında düzenlenecek iş forumları için Türkiye'de olacağını belirterek, kendisinin de bu kapsamda ön ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.

Mersin'in, Türkiye ekonomisine önemli katkı sunduğunun altını çizen Çako, "Burada düzenlenecek iş forumlarıyla Mersin'den Makedonya'ya yatırımcıları çekmek için gayret göstereceğiz" dedi.

Vali Güzeloğlu da iş forumlarından birine ev sahipliği yapacaklarını ifade ederek, "Bu buluşmanın Türkiye ile Makedonya arasında var olan güzel ilişkileri ticari anlamda da geliştirmesini, dostluk başta olmak üzere tüm değerlerde daha güzel bir geleceğe bizleri götürmesini diliyorum" diye konuştu.

Mersin'in, Doğu Akdeniz'in en önemli dış ticaret kenti olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, geçen yıl kentin 25 milyar dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirdiğini anımsattı.

Kentin tarım ve ticaret potansiyeli hakkında da bilgi veren Güzeloğlu, Makedonya ile ilişkilerin daha da güçlenmesi temennisinde bulundu.

Çako'ya ziyaretinde, Makedonya'nın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de eşlik etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)