E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan rotayı Çin'e çevirdi---

Babacan rotayı Çin'e çevirdi

Babacan rotayı Çin'e çevirdi
23 Nisan 2014 - 19:43 borsagundem.com

"İhracatın Yıldızları" Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Babacan, Türk ihracatçısına Çin'e yönelmeleri tavsiyesinde bulundu

Dünya Gazetesi ve DHL Express işbirliği ile Akbank ve Vodafone sponsorluğunda 12'incisi düzenlenen "İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Gecede, Aselsan en iyi ihracatçı ödülünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan aldı. Türk iş dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan "İhracatın Yıldızları" Ödül Töreni'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye ekonomisi hakkında önemli noktalara değindi.

Babacan, ihracatın ekonomi açısından önemine değindi; iç tüketimle sürdürülebilir büyümenin zor olduğunu ancak ürettikçe veihraç ettikçe güvenilir bir büyümenin yakalanabileceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin ihracatının 152 milyar dolara çıktığını ancak hala bu rakamın potansiyelin altında olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin ihracat odaklı büyümeyi seçtiğini 2009'dan bu yana ise küresel ekonomideki zorlukların ihracatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Babacan şöyle konuştu:

"2014'te küresel ekonomiye ait beklentiler çok daha pozitif, Avrupa %2 büyümeyi yakalasa da bu bizim için pozitif bir gelişme olur, gelişmekte olan ülkelerin büyümesinde düşüş var ama yine de bu ülkeler küresel ekonomik büyümenin lokomotifi." 

"İhracatçılar Çin pazarına ağırlık versin" diyen Babacan, Çin'nin iç tüketime yönlendiğini, burdaki nüfüsla Çin'de alım satım oranlarının artacağına dikkat çekti.

2013 yılının gerek iç gerek dış gelişmelerle zorlu bir yıl olduğunu ifade eden Ali Babacan, buna rağmen Türkiye ekonomisinin %4 büyüme kaydetmesine sevindiklerini söyledi. Son olarak güven ve istikrar ortamının önemine değinen Babacan, yabancı yatırımlar açısından güven ortamını güçlendirmemiz gerekli dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)