E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYükselen borsalar Fed faiz artışına odaklanıyor---

Yükselen borsalar Fed faiz artışına odaklanıyor

Yükselen borsalar Fed faiz artışına odaklanıyor
29 Mayıs 2017 - 07:56 borsagundem.com

Rekor seviyelerden kapatan Wall Street K.Kore'nin balistik füze denemesinden etkilenmedi

Asya borsaları geçen haftayı rekor seviyelerden kapatan Wall Street'i izleyerek artıda seyrederken, sterlin İngiltere'de yaklaşan seçimlerde Başbakan Theresa May'in muhafazakar partisi ile rakibi İşçi Partisi arasındaki farkın kapandığını gösteren kamuoyu yoklamalarının ardından kaydettiği kayıpları telafi etmeye çalışıyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.1, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.2 artıda bulunuyor. Çin borsaları ise bugün ve Salı günü tatil dolayısıyla kapalı olacak. Güney Kore borsası  Kuzey Kore'nin bugünkü yeni balistik füze denemesine rağmen yüzde 0.4 yükselişle yeni bir rekor kırdı. ABD borsaları  geçen hafta tüketim malzemesi üreticileri ve perakendecilerin desteğiyle rekor seviyelerden kapandı.
ABD borsaları bugün tatil nedeniyle kapalı olacak. İngiliz sterlini geçen hafta Cuma günü yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek Ocak ayından bu yana en sert kaybı yaşamasıın ardından toparlanmaya çalışıyor. İktidardaki muhafazaklar ile İşçi Partisi arasındaki farkın 8 Haziran'daki seçimlere kısa bir süre kala beş puana inmesi sterlinde kayıpları tetiklemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)