E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı, referandumun kesin sonuçlarını açıkladı---

YSK Başkanı, referandumun kesin sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı, referandumun kesin sonuçlarını açıkladı
27 Nisan 2017 - 20:51 borsagundem.com

Tartışmalı geçen 11 günün sonunda YSK, referandumun kesin sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Sadi Güven referanduma ait istatistikleri ve referandum oylamasının kesin sonuçlarını açıkladı.

Güven yaptığı açıklamada;

"Yurt dışında 57 ülke ve 127 temsilcilikte, yurt içinde halk oylaması gerçekleştirilmiştir. Seçim akşamı oy verme süresinin bitiminden şu ana kadar sandıkların sonuç bilgileri, tutanaklar, yurt dışı dahil SEÇSİS aracılığı ile seçime katılan ve talepte bulunan partilere eş zamanlı olarak gönderilmiştir. Partilerin bilişim uzmanları SEÇSİS'e davet edilerek seçim sonuçlarını takip etmeleri sağlanmıştır."

"Evet oyu verenlerin yüzde 51,.41'i, 'Hayır' oyu verenlerin sayısı yüzde 48,59 olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuçlara göre, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının değişikliklerinin halk oylamasına sunulması hakkındaki kanun hükümleri uyarınca, 16 Nisan'da yapılan referandumda geçerli oyların yarısından çoğunun 'Evet' olarak gerçekleştiği, anayasa değişikliğinin Türk milleti adına kabul edildiği kurulumuzca onaylanmıştır" dedi.

YSK o kararın gerekçesini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim özkan27 Nisan 2017 23:10

    tarihinde 16 türk devleti kuran bu millet bundan sonra emperyalizmin zincirini kırmış olacak ilelebet payidar olacaktır inşaallah

  • Tarihçi27 Nisan 2017 22:49

    Anadolu uygarlıkları sırasıyla Hitit, Frig, Urartu, Lidya, Truva, Çatalhöyük tür. Sevgili Atamız sayesinde Anadolunun son sahibi 1922 den beri Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Böyle devam edecek olursa güzel ülkemizi tekrar emperyalist güçlere teslim etmek üzereyiz maalesef. Cahilce yorum yapanlara duyurulur!

  • fatih,islambul27 Nisan 2017 22:40

    mühür süz zarf lardaki hayır veya evet oylarının kullanıldığı sandık görevlileri föteci ve Cumur başkanına köföredenler olduğunu hatırlatayım yakışmadı adlı yorumcu

  • Symphonix 27 Nisan 2017 21:48

    Bin yıldır kadim Anadolu- Mezepotamya-Balkan coğrafyasındayız. Bin yıllar burada olacağız. Bayrak düşmeyecek, ezan susmayacak, büyük lider Erdoğan - 80 milyonluk aziz millet, 2023- 2053-2071 Büyük Türkiye yürüyüşünü sürdürmeye kararlıdır. Trampa, Kraliçe'ye, Merkel'e ve icimizdeki hainlere kapak olsun...

  • Yakışmadı27 Nisan 2017 21:20

    Kanunda Mühürsüz oy pusulası ve zarflar geçersizdir denilmekte. Kanuna rağmen nasıl olur da yorum yaparak geçersiz oyları geçerli yaparsınız.Kanun açık ve net buna rağmen kanunun önünden arkasından dolanmak Adalet ve demokrasi ilkelerine uyumamak size yakışmıyor.

  • çakır27 Nisan 2017 21:05

    Hayır oyu verenler kaybetmedi büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazandı aynı aileden evet verende var hayır verende