E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK o kararın gerekçesini açıkladı---

YSK o kararın gerekçesini açıkladı

YSK o kararın gerekçesini açıkladı
27 Nisan 2017 - 19:39 borsagundem.com

YSK, referandumun iptali başvurularının ret gerekçesini açıkladı

YSK'nın, halk oylamasının iptaline yönelik başvuruları reddetmesine ilişkin kararının gerekçesinde, YSK'nın "mühürsüz oyların geçerli sayılacağına" ilişkin kararının, henüz sandık sonuçları belirmeden ve tercihler üzerindeki olası etkisi bilinmeden alındığı, bu kararın, eşitlik ve tarafsızlık ilkesine de uygun, objektif bir karar olduğu belirtildi. Gerekçede, "Bu itibarla Kurul kararının, seçimin neticesine tesir eden bir müdahale olarak değerlendirilmesi mümkün değildir." denildi. 

YSK'nın, halk oylamasının iptaline yönelik başvuruları reddetmesine ilişkin kararının gerekçesinde, "Demokratik toplum gereklerine uygun olarak, yurttaşların oy kullanarak yönetime katılma hakkı, her türlü engellemelere karşı korunmalıdır. Bu nedenle, vatandaşların oy kullanma hakkı, seçim güvenliğini ihlal etmeyen hallerde mutlaka korunması gereken bir haktır" denildi. 

CHP'nin yanı sıra HDP ve Vatan Partisi de halk oylamasının iptal edilmesi için başvuruda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Referandum Yenilenmeli27 Nisan 2017 20:38

    Diyelim ki Milli piyango bileti aldık ve bilette de ikramiye çıktı.Fakat bilette imza ya da mühür yok.Kanunda da imza ve Mühürsüz bilete ikramiye ödenmez diyor. Bu durumda ikramiye çıkan bu bilete para ödenir mi.ÖDENMEZ.Öyle ise Mühürsüz ve zarf ve oy pusulaların bulundugu sandıkları İPTAL etmek gerekir.

  • erdinç27 Nisan 2017 19:50

    nasıl yani anayasaya aykırı değil mi?