E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıyı yanıltan gelir tahminine para cezası---

Yatırımcıyı yanıltan gelir tahminine para cezası

Yatırımcıyı yanıltan gelir tahminine para cezası
08 Ağustos 2018 - 13:19 borsagundem.com

Amerikalı bilişim şirketinin ilk çeyrek gelirinde iki ayrı rakam açıklanınca hisseleri çakıldı. SEC olaya el koydu…

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, bulut bilişim şirketinin iki üst düzey yöneticisine üç aylık gelir tahminlerini yanıltıcı şekilde göstermesi nedeniyle dava açtı. Şirket yöneticileri, dava sonucu 1,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

SEC’in raporuna göre ABD’li şirket Sonus Networks’ün CFO'su Mark Greenquist, şirketin 2015 ilk çeyrek gelir tahminlerini zayıflatan tehlikelerin farkındaydı. Bu tehlikeler, Sonus'un, 2014'ün dördüncü çeyreği için gelir rehberliğini elde etmek için 2015'in ilk çeyreğinde fiyatları öne çekmesiyle sonuçlandı. Greenquist, bu tehlikeleri fark etmesine rağmen, Sonus’un küresel satışlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Swade’in de baskısıyla bir basın açıklamasında İlk çeyrek için 74 milyon dolar gelir tahmininin ortak bir karar olduğunu belirtti.

Çeyreğin kapanışından yedi gün önce ise, Sonus ilk çeyrek gelir tahminini 47 milyon ile 50 milyon dolar arasında düşürerek açıklama yaptı. Bu duyuruyu takiben, şirketi hisse fiyatı yüzde 33 oranında düştü.

Dava sonucunda, Greenquist 1.9 milyon dolar, Swade ise 40.000 dolar para cezasına çarptırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)