E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar satış için aceleci---

Yatırımcılar satış için aceleci

Yatırımcılar satış için aceleci
04 Mayıs 2016 - 15:23 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch analistleri yatırımcılarından hisse senedi piyasalarından çıkmak için aceleci davrandığını açıkladı

BofA stratejisti Jill Carey Hall, hizmet verdikleri kurumsal müşterilerin 14 haftadır hisseleri elden çıkardığını aktardı.

2008'den bu yana en uzun satış sürecinin yaşanığı belirtilirken, kurumsal müşterilerle birlikte fonlarda da geçtiğimiz hafta 2.8 milyar dolarlık çıkış görüldü.

S&P 500'de geçen hafta yüzde 1.3 düşüşle Şubattan bu yana en büyük kaybı yaşandı. Ayrıca Salı günü küresel piyasalarda hayal kırıklığı yaratan Çin imalat verileriyle birlikte düşüş hakim oldu.

Hall tarafından yayınlanan notta, " Geçen hafta da belirttiğimiz gibi ilgili kayıtlarımızın tutulduğu 208 yılından bu yana böyle bir çıkış görmedik. Kurumsal müşterilerle birlikte hedge fonlar ve özel müşteriler tarafında da satış hakim" ifadelerini kullandı.

Hall, yatırımcıların bazı sektörlerden hızlı çıktığını, fakat endüstri hisseleri hakkında daha olumlu bir yaklaşım geliştirdiklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)