E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜlker’in zarar eden şirketine halka arz izni yok---

Ülker’in zarar eden şirketine halka arz izni yok

Ülker’in zarar eden şirketine halka arz izni yok
22 Haziran 2016 - 22:28 borsagundem.com

Murat Ülker 3 yıl üst üste zarar eden Polinas’ı halka açmak istedi ama bu girişim Borsa İstanbul’a takıldı.

BORSAGUNDEM.COM

Doğru, güvenilir ve gündem yaratan haberciliğin tartışmasız en önemli adresi Borsa Gündem’in 30 Mayıs 2016’da manşet yaptığı ve sermaye piyasalarında bomba gibi patlayan “Polinas’ın halka arzı Borsa İstanbul’a takıldı” haberi bugün Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamayla doğrulandı.

Murat Ülker’in ‘satmaya kıyamam’ dediği şirketi Polinas’ın halka arz girişimi Borsa İstanbul’dan geri döndü. Kurum, 3 yıl üstü üste zarar eden şirketini halka açmak isteyen Murat Ülker’in bu girişimine yeni bir değerlendirmeye kadar izin vermedi.

Borsagundem.com, bugün duyurulan flaş karar öncesi Polinas üzerinde yaşanan trafiği Mayıs sonunda kamuoyuyla paylaşırken, “Halka arzın iptaline şirketin bilanço durumu sebep oldu. Polinas'ın halka arzı şirketin son 3 yıldır zarar açıklaması gerekçesiyle iptal edildi” diye yazdı.

Manşet sıcaklığını korurken bir gün sonra borsagundem.com bu kez yeni flaş gelişmeyi okurlarına duyurdu: “Polinas Dosyası haftaya Borsa İstanbul yönetimine geliyor.”

3 yıl üst üste zarar eden Polinas’ın halka arzının gerçekleşmesi için Ülker Grubu’nun yoğun çaba sarf ettiği bilgisine de yer verilen manşet haberde, Borsa İstanbul’un, halka arz için gruba 5 şart öne sürdüğü ancak söz konusu şartlarda bir değişiklik olmadığı için dosyanın işleme konmadığı, beklemeye alındığı, daha sonra yönetimde görüşüleceği belirtildi. .

BORSA İSTANBUL KARARINI AÇIKLADI: TABLOLAR SUNULSUN YENİDEN BAKARIZ

İşte 16 Haziran’da yapılan ve merakla beklenen bu görüşmede alınan kritik karar bu akşam Gözde Girişim tarafından KAP’ta duyuruldu.

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından yapılan açıklamaya göre, dolaylı bağlı ortaklıklarından Polinas Plastik San. ve Tic. A.Ş. paylarının halka arz sonrası Borsa İstanbul'da işlem görmesine ilişkin yapılan başvuruya Borsa İstanbul A.Ş.'nin verdiği cevap şöyle:

“Polinas Plastik San. ve Tic. A.Ş.'nin (Şirket) paylarının halka arz sonrası Borsamızda işlem görmesine ilişkin başvurunuzun görüşüldüğü Borsamız Yönetim Kurulu'nun 16.06.2016 tarihli toplantısında, Şirketin 2014 ve 2015 yılında dönem zararı etmesi sebebiyle, bağımsız denetimden geçmiş 2016 yılının altı aylık finansal tablolarının Borsamıza sunulmasından sonra başvurunuzun yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.”

Polinas'ın halka arzı Borsa İstanbul'a takıldı

 

Polinas dosyası önümüzdeki haftaya kaldı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozgur23 Haziran 2016 17:42

    Adının geçtiği her habere açıklma gönderen sevgili Ülker'in avukatı, neredesinn...

  • orhun yıldız23 Haziran 2016 14:37

    BUNLARI BİZİM GIDADAN BİLİYORUM 6 SENE ÖNCE HALKA ARZ FİYATI 25 BUGÜN İTİBARIYLA 15 ..BUNLAR HALK ARZ I OLAYINI HALKA IRZ OLARAK ANLIYORLAR....DÜŞÜNSENİZE KOÇ GRUBU BİR ŞİRKETİNİ HALKA ARZ ETMEK İSTİYOR VE RET EDİLİYOR MÜMKÜNMÜ!!!!!!DÜŞTÜKLERİ DURUMA BAKARMISIN PRESTİJ KAYBINI REZİLLİK...

  • mert23 Haziran 2016 13:17

    vay be ayakta alkışlıyorum spk yı . murat ülker sen de mi brütüs ?

  • SONER YALÇIN23 Haziran 2016 12:51

    BU DİNCİLER O MÜSLÜMANLARA BENZEMİYOR

  • ahmet hamdi23 Haziran 2016 12:07

    ilk defe olumlu bir haber patronlar yatırımcıyı eşşek zannediyor habire sırtına biniyor. Bir kerede halka açık şirketleriniz temettü versin. ne gecer açıldıktan sonra elleri yatırımcının cebinde habire bedelli

  • mali23 Haziran 2016 11:45

    ALLAHTAN NE DİLİYORUM Bunlara göz yumanada bizler gibi küçük yatırımcılarınların haklarını korumuyana da aldıkları paralar zehir zıkkım olsun ne kendileri yesin nede çocukları.

  • Ozoz23 Haziran 2016 11:29

    Dünya şirketi Ülker, bravoo sana...

  • can23 Haziran 2016 10:52

    gözleri doymuyor milleti sömürmekten.

  • mali23 Haziran 2016 10:02

    Ne kadar zengin olursa olsun zengini gözü fakirin ekmeğinde. Ülker'e İhlas'a özenmek yakışmamış.

  • enayi23 Haziran 2016 09:47

    güya müslüman iş adamı sen müslüman olsan ne olur olmasan ne olur sakın bunlara kanmayı bizim toptan ı halka 25 ten kitlediler kağıt üç seneden beri 15 üzeri çıkamadı

  • haydar23 Haziran 2016 01:00

    gözde ne olacak sayın ülker ...boyuna bedelli..bir türlü gerçekleşmeyen vaadler.

  • atakan23 Haziran 2016 00:33

    ülekr gibi şirkeler topluluğunaa yakışırşırmı eyyyyy yıldız holdıng

  • salim23 Haziran 2016 00:09

    Gözlerini toprak doyurur bunların,,dünyayı versen,güneşi de isterler.