E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPolinas dosyası önümüzdeki haftaya kaldı---

Polinas dosyası önümüzdeki haftaya kaldı

Polinas dosyası önümüzdeki haftaya kaldı
31 Mayıs 2016 - 10:47 borsagundem.com

Ülker Grubu şirketi Polinas’ın halka arzında flaş gelişme… Dosya haftaya Borsa İstanbul yönetimine geliyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsagundem.com’un, Ülker Grubu şirketi Polinas’ın halka arzına yönelik haberi gündeme bomba gibi düştü. Halka arzın gerçekleşmesi için Ülker Grubu’nun yoğun bir çaba sarf ettiği öğrenildi.
Kulislere sızan bilgilere göre şu an için Murat Ülker’in “Satmaya kıyamadık” diyerek halka açmak istediği Polinas Plastik San. ve Tic. A.Ş. dosyasının beklemeye alındığı, önümüzdeki hafta yönetimde görüşüleceği belirtildi.

Genellikle halka arzları önce Borsa İstanbul onaylıyor, sonra SPK onayı geliyor. SPK onayının ardından da şirketin halka arzı tamamlanıyor.

Ancak Ülker Grubu şirketi Polinas’ta bu trafik tam tersi oldu. 23 Mayıs’ta açıklanan SPK onayının ardından, Polinas’ın ‘sermaye artırımı yoluyla gerçekleşecek’ halka arzına yönelik olarak herhangi bir adım atılmadığı görüldü.

Kulislerde konuşulan iddialara göre Borsa İstanbul, halka arzın gerçekleşmesi adına Ülker Grubu’na 5 şart öne sürmüş. Bu şartların gerçekleşmesi halinde Polinas’ın halka arzına onay verileceği ifade edilmiş. Bu nokta itibariyle söz konusu şartlarda bir gelişme olmadığı için halka arz dosyanın işleme konmadığı, dosyanın önümüzdeki hafta Borsa İstanbul yönetiminde ele alınacağı belirtildi.

Şirketin halka arz izahnamesinde de görüleceği üzere Polinas’ta 2012 yılında 10 milyon 579 bin TL, 2013 yılında 49 milyon 480 bin TL, 2014 yılında 6 milyon 535 bin TL, 2015 yılında da 38 milyon 321 bin TL dönem net zararı oluştuğu ortaya çıktı. Ayrıca şirketin yüksek miktarda ertelenen vergi yükümlülüğü olduğu da görülüyor. İşte bu nedenlerden dolayı Borsa İstanbul şirketin kotasyon şartlarının yerine getirilmediğini inanıyor.

Borsagundem.com’un “Polinas’ın halka arzı Borsa İstanbul tarafından reddedildi” haberinin ardından başlayan çalışmalar sonucu şirketin kaderinin önümüzdeki haftaya kaldığı ortaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)