E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye'nin doğalgaz depoları devreye girecek---

Türkiye'nin doğalgaz depoları devreye girecek

Türkiye'nin doğalgaz depoları devreye girecek
20 Kasım 2017 - 11:52 borsagundem.com

Enerji Bakanı Albayrak, Hatay ve Saros Körfezi'nde iki yüzer LNG depolama alanının devreye alınacağını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2018 yılı bütçesinin sunumunda konuştu.
Albayrak, 'Hatay/Dörtyol ve Saros Körfezinde olmak üzere iki adet daha yüzer LNG depolama ve yeniden gazlaştırma ünitesi (FSRU) daha devreye alınacaktır. Hatay/Dörtyol’daki FSRU, 2017 sonu itibarıyla faaliyete geçecek.' dedi.
Japon MOL şirketine ait Bahama bandıralı MOL FSRU Challenger gemisi, orjinal rotası olan Hatay Dörtyol'a doğru ilerliyor.
Montel-Foreks'in haberine göre, Japon MOL şirketine ait Bahama bandıralı MOL FSRU Challenger gemisi, Akdeniz’de Hatay açıklarında yön değiştirerek İzmir Aliağa Limanı’na doğru yol almaya başlamıştı. Gemi Aliağa'ya ulaştıktan ve LNG boşaltımı yaptıktan sonra orjinal rotası olan Hatay Dörtyol'a doğru ilerliyor.
Günlük 21 milyon m3 gazlaştırma kapasitesine sahip FSRU gemisinin, sanal gemi izleme platformu MarineTraffic aracılığıyla kaydedilen güzergah verilerine göre, 21 Kasım sabahı Hatay Dörtyol limanına varacak.
Geçen yıl sonunda Türkiye'nin ilk FSRU'sunun devreye alınmasının ardından, ikinci FSRU için BOTAŞ, yapılan görüşmeler sonucunda Japon MOL ile kiralama anlaşması imzalamıştı.
MOL şirketine ait geminin, Kasım 2017’de BOTAŞ’ın Dörtyol FSRU projesi kapsamında devreye alınması bekleniyordu. Dörtyol FSRU projesi, BOTAŞ'ın 2017 sonu itibari ile gaz arzı arttırımı planları kapsamında önemli rol oynuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)