E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürk hisse senetleri alım için cazip hale geldi---

Türk hisse senetleri alım için cazip hale geldi

Türk hisse senetleri alım için cazip hale geldi
04 Ağustos 2016 - 10:10 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Moody’s’in not indirmesini beklemediğini ve Türk hisse senetlerinin alım için cazip hale geldiğini belirtti.

Gün boyu süren fırtınanın ardından Avrupa ve ABD piyasaları yaralarını sarıyor. Emtia ve hisse senedi piyasalarındaki kayıplar öğleden sonra kısmen geri alındı. WTI petrol ABD benzin stoklarının azalmasıyla yeniden 40 doların üzerine yükseldi. Avrupa bankalarında beklentilerden iyi gelen ikinci çeyrek karlarıyla seçici bir toparlanma görülüyor.

Kırılgan beşlinin daimi üyesi Türkiye gün içinde dünya piyasalarındaki satış dalgasından payına düşeni fazlasıyla aldı; ancak yükselişe katılamadı. Gelişmekte olan hisse senedi, DİBS, eurotahvil ve döviz piyasalarında açık ara en kötü performans gösteren ülke olduk.

Türkiye’nin dünyadan negatif ayrışmasını beklentilerden çok yüksek gelen enflasyon verisiyle veya politika sahnesindeki gelişmelerle açıklamak mümkün değil. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indireceğini (ön)gören yatırımcıların pozisyon azalttığını düşünüyoruz.

Asya borsaları ve Avrupa vadelilerinin seyri dünkü sert satış dalgasından sonra Borsa İstanbul’da %0,4 civarında bir yükselişe işaret ediyor. Türk lirasında sabah ilk işlemlerde görülen yükseliş de borsada tepki alışlarını desteliyor. Ancak Moody’s’in kredi notunu kıracağı endişesi yükselişi sınırlayacaktır.

Bizim piyasalarla ilgili görüşümüzde bir farklılık yok. Türk hisse senetlerinde ve eurotahvillerde fiyatlamalar alım için cazip seviyelere geldi. Moody’s’in not indirmesi - bizim ana senaryomuz değil - Türkiye varlıklarında tarihi bir alım fırsatı yaratacaktır.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 04.08.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 04.08.2016

 

Şirketler hisse geri almaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)