E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları"TL ve ruble için teşvik edici mekanizmalar olmalı"---

"TL ve ruble için teşvik edici mekanizmalar olmalı"

TL ve ruble için teşvik edici mekanizmalar olmalı
19 Ağustos 2017 - 16:41 borsagundem.com

Rusya Türkiye İş Konseyi Başkanı Palankoyev: İkili ticarette ruble ve TL’nin kullanılması, iki hükümet tarafından desteklenen bir yöntem. Bence teşvik edici mekanizmalar da olmalı.

Rusya Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, iki ülke arasındaki ticarette yerel para birimlerinin tercih edilmesinin iki hükümet tarafından desteklendiğini, pratikte de kullanıldığını ancak bunda istenilen hacme ulaşılamadığını belirtti.

Palankoyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun birbirini tamamlar nitelikte ekonomilere sahip olduğunu ifade ederek, "Ekonomik ilişkilerde sıkıntılı süreçlerin öncesinde yakaladığımız seviyede değiliz. Onun için daha çok çalışmamız lazım ancak bu konuda bir hızlanma görülüyor." dedi.

İş dünyasının iki ülke devlet yetkililerinin koyduğu hedefleri yakalama konusunda çaba gösterdiğine işaret eden Palankoyev, "İkili ticarette ruble ve TL’nin kullanılması, iki hükümet tarafından desteklenen bir yöntem. Bence biraz da teşvik edici mekanizmalar olmalı. Pratikte kullanılıyor ama istenen hacme, rakamlara ulaşmış değil. Bu konuda daha çok çalışmak lazım." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd20 Ağustos 2017 15:26

    vay anasını yahu yine zora düşünce rusya yanımıza geldi yardım için yıllarca adamları politikacılarımız bize öcü olarak gösterdiler garip fakat bi okadarda acı politikacılara güvenmek soru işareti

  • KILIÇ19 Ağustos 2017 20:35

    MALESEF TL Yİ KORUMAK AMAÇLI BİR ÇÖZÜM YOK NASIL OLSA SIFIR BOL BİR SIFIR ATARIZ YADA BİR SIFIR ÇIKARTIRIZ ANLAYIŞI OLUNCA PARA SÜREKLİ DEGER KAYBINA UGRAMAYA MAHKUMDUR.