E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBank Of Tokyo'dan TL için kritik uyarı---

Bank Of Tokyo'dan TL için kritik uyarı

Bank Of Tokyo'dan TL için kritik uyarı
23 Mayıs 2018 - 11:27 borsagundem.com

Bank Of Tokyo Mitsubishi FX Stratejisti Lee Hardman Bloomberg HT'ye kurdaki artış ve gelişen piyasalardaki satış baskısını değerlendirdi

Bank Of Tokyo Mitsubishi FX Stratejisti Lee Hardman bir takım faktörlerin gelişen piyasa para birimlerinde satış baskısına neden olduğunu söyledi.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında soruları yanıtlayan Hardman "Gelişen piyasa paraları ciddi baskı altında, dışsal faktörler dezavantajlı hale geliyor. Fed faiz artıracak, dolar da toparlandı, ABD tahvil faizleri yükseldi.

Türkiye özeline bakıldığında da mükemmel fırtına diyebileceğiz bir ortam var. Ülkedeki şartlar endişe kaynağı yaratıyor. TL'deki satışa kayıtsızlık olması ve Erdoğan'ın geçen haftaki yorumlarında para politikasını kontrol altına alacağını söylemesi yatırımcı için endişe kaynağı oldu." şeklinde konuştu.

MB'nin daha agresif faiz artırması gerektiğini belirten Hardman "Ama geçen haftalarda Arjantin'in agresif faiz artışı para birimlerindeki güveni sağlamaya yetmedi. Yani, burada mesele sadece MB politikaları değil. Hükümet de politika yönünü değiştireceğine dair bir şeyler açıklamalı." dedi.

Hardman doların stabilize olmasının gelişen piyasalardaki satış baskısını sonlandırmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika23 Mayıs 2018 16:25

    Türkiye'de, TCMB'nin ve hükümetin politikalarının değişmesi için hükümetin sandıkla değişmesi gerekiyor.

  • AHMET MEHMET VANTUZ23 Mayıs 2018 14:21

    DOLARLA BORÇLANMAYACAKSIN,ÇOK BASİT,OLAN BORÇLARIDA MERKEZ ÜSTLENECEK ONLARDA MERKEZE TL OLARAK ÖDEYECEKLER,BİR DAHADA DEVLET DOLAR BORÇLANMASINA KEFİL OLMAYACAK,MUSADE ETMEYECEK,MALİYE BUNU AÇIKLASIN DOLAR DÜŞER

  • ENAYİ23 Mayıs 2018 13:52

    ŞİMDİ NE DİYECEKSİNİZ JAPONLARDAMI YALAN SÖYLÜYOR YOKSA DIŞ GÜÇ JAPONYAMIYDI (!) :) :) :) :) :) :) :) :)

  • Metebey23 Mayıs 2018 12:09

    Hiç ama hiç bişeeee olmaz. Hepsi tayyip gitsin diye değilse bende başka bişe bilmiom dolar bu kadar yükselirken borsa yukarı çıkması açık açık bi manipülasyondur. Delikanlı olun azcık faiz yükselcek dolar düşmez. Hisseme sahip çıkıyorum. Fetöcülerin allah belasını v... Siz hayal kurmayın vatan hainleri mutlu olamayacaksınız.

  • iso23 Mayıs 2018 12:18

    tayyip ne dedi? Beni seçmezseni 7 hazirandan sonraki gibi olur... Kuru manipüle edip izleyen akp'dir... Halka biz gidersek sonunuz bu korkusunu aşılıyorlar