E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB sıkılaştırmaya gidebilir---

TCMB sıkılaştırmaya gidebilir

TCMB sıkılaştırmaya gidebilir
22 Haziran 2016 - 12:40 borsagundem.com

UBS tarafından yayınlanan raporda TCMB'nin genişlemeci para politikasına ara verip sıkılaştırmaya gidebileceği belirtildi

UBS tarafından Çarşamba günü yayınlanan EMEA bölgesi bankacılık raporunda, Türkiye bankalarını etkileyen kilit makro unsurlara değinildi.

Raporda, “Yurt içinde siyasi belirsizliğin artmasını, Fed faiz artırımınlarının devam ederek 2016 yılının ikinci yarısında TL üzerinde baskı oluşturmasının etkisiyle, enflasyondaki ve cari açıktaki iyileşmenin hız kesmesini bekliyoruz” ifadesi yer aldı.

Böyle bir durumda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) genişlemeci para politikasına ara verip parasal sıkılaştırmaya gitmesinin gerekebileceği, dolayısıyla TL cinsinden mevduat maliyetlerinde yıl başından bu yana görülen iyileşmenin bir kısmının silinebileceği belirtildi.

“Kurda her yüzde 10'luk yıpranma bankaların faaliyet karını, genel giderler, operasyonel harcamalar yoluyla yaklaşık yüzde 6 azaltıyor” denen raporda, geç kalmış ya da yetersiz bir politika hamlesinin, risk primindeki bir artış ile Türkiye bankaları için aşağı yönlü yeniden fiyatlama yapılmasına neden olabileceği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)