E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSuriye harekatının uzaması piyasayı etkiler mi---

Suriye harekatının uzaması piyasayı etkiler mi

Suriye harekatının uzaması piyasayı etkiler mi
25 Ağustos 2016 - 10:06 borsagundem.com

İş Yatırım sabh raporunda Suriye harekatının piyasaya etkilerini değerlendirdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye ordusuna destek vermek için başlattığı “Fırat Kalkanı” harekatının ilk ayağı tamamlandı. Sabaha karşı top atışlarıyla ve hava saldırısıyla başlayan temizlik harekatı öğlen saatlerinde devreye giren tanklarla derinlik kazandı. Türkiye’nin 600 kişiyle destek verdiği 4000 kişilik Özgür Suriye Ordusu akşam saatlerinde Cerablus’u kontrol altına aldı.
Ancak olay daha yeni başlıyor. Türkiye Cerablus’tan başlayıp Azez’e uzanan kimi yerde 45km, kimi yerde 30km genişliğindeki koridorun IŞİD’den temizlenmesini ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolü altına girmesini amaçlıyor.
Bu sayede PYD’nin bu bölgeyi bir Kürt koridoruna dönüştürerek Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve Türkiye’nin güvenliğinin tehdit edilmesinin engellenmesi hedefleniyor. Ancak Özgür Suriye Ordusu’nun askeri gücü Türkiye’den destek almadan bu hattı tutabilecek boyutta değil.
Üstelik bu süreçte PYD Menbiç’ten batıya ilerleyip Al Bab’ı IŞİD’den alıp Irak sınırından Hatay’da Suriye sınırına varan bir koridor oluşturmaya çalışabilir. Diğer bir deyişle Türkiye’nin Fırat’ın batısına geçilmemesi için koyduğu kırmızı çizgiyi daha güneyden delmeye çalışabilir. ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Türkiye ziyaretinde verdiği teminat ne kadar sağlam emin değiliz.
Lafı daha fazla uzatmayalım. Bilinmeyenin çok fazla olduğu ve Türkiye’ye karşı tehditlerin devam ettiği çoklu bir denklemle karşı karşıyayız. ABD ile Türkiye arasındaki buzların erimesi nedeniyle Türkiye piyasalarında bu sabah yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Ancak gerek Suriye’deki harekatın süresi ve derinliği konusundaki belirsizlik gerekse bu süreçte karşımıza aldığımız iki terörist grubun Türkiye’ye yapabileceği saldırılar nedeniyle piyasalardaki yükselişin geçici ve sınırlı olacağına inanıyoruz. Fed başkanı Yellen’in bu akşam Jackson Hole’da yapacağı konuşmada risk iştahını bozacak sert bir mesaj vermemesi bu belalı haftayı güzel bitirebilecek tek olumlu gelişme olur.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 25.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batuba26 Ağustos 2016 06:25

    Benim öngörüm şu ; suriye harekatından sonra dolar ve Euro %10-20 değer kaybedecektir.Altın ise 110-115 bandına gelecektir.Yazdıklarım yatırım tavsiyesi veya yönlendirme anlamı taşımayıp şahsi öngörümdür.