E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDarbe girişimi ekonomide sınırlı kalacak---

Darbe girişimi ekonomide sınırlı kalacak

Darbe girişimi ekonomide sınırlı kalacak
19 Temmuz 2016 - 09:42 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda darbe girişiminin ekonomide sınırlı kalacağını değerlendirdi

Darbe girişimi sonrası yorgun Türkiye normale dönmeye çalışıyor. Ancak yara soğudukça derinliği daha iyi anlaşıyor. Üçüncü günün sonunda ortaya çıkan tablo 208 şehit, 1491 yaralı ve 7543 gözaltı ile toplum psikolojisinde derin izler bırakacak bir durum ile karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor.
Darbe girişiminin ardından kamuda büyük bir temizlik harekatı başladı. Bu kapsamda aralarında silahlı kuvvetler, emniyet, hakimler ve savcılar yüksek kurulu ve maliyenin de olduğu bir çok kurumda operasyon başlatıldı.
Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 112 generalden 61’i mahkemelerce tutuklandı. İçişleri bakanlığında 246’sı mülki idare amiri olan 7.899 emniyet personeli görevden uzaklaştırıldı. Maliye bakanlığında 1500 kişi görevden el çektirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece yaptığı konuşmada Çarşamba günü yapılacak bakanlar kurulu ve mili güvenlik kurulu sonrasında konuyla ilgili önemli kararların paylaşılacağını açıkladı.
Darbe girişiminin Türkiye ekonomisinin temel dengelerinde yapacağı yapacağı tahribatın sınırlı olacağına inanıyoruz. Ancak piyasalarda yükselen risk priminin kolay kolay inmeyeceği anlaşılıyor. Pazartesi günü gelen sert satışlarla Türkiye varlıklarında değerlemeler cazip seviyelere geldi. Borsa İstanbul’un gelişmekte olan ülkelere göre iskontosu dünkü %7’lik satışın ardından %30 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.
Dün gece yayınlanan Moody’s in Türkiye’yi not indirimi için gözden geçirmeye aldığı haberi yüzünden Borsa İstanbul’un %1 civarında kayıpla açılmasını bekliyoruz. Piyasalarda devam eden satışları orta vadeli düşünen yatırımcılar için fırsat olarak görmeye devam ediyoruz.

İş Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 19.07.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 19.07.2016

 

Piyasada dalgalanma azalarak sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)