E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomide tedbirler yerinde---

Ekonomide tedbirler yerinde

Ekonomide tedbirler yerinde
19 Temmuz 2016 - 07:51 borsagundem.com

Darbe girişiminden sonra piyasanın verdiği ilk tepkileri, ‘beklentiler çerçevesinde’ bulan üst düzey bankacılar, sistemin hızlı karar alması ve gereken tedbirlerin hemen uygulamaya konması nedeniyle aksamadığını ifade ettiler.

Gerek kurumsal, gerekse de bireysel müşterilerinin de çok aşırı davranışlarda bulunmadığını ifade eden bir banka CEO’su kendilerine döviz ve mevduat konusunda sorular geldiğini bana karşın insanların yaşananları sindirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bankacı, “Biz normal bankacılık işlemlerimizi yapıyoruz. Piyasada gerginlik ve sinirlilik var. Yüksek bir volatilite var. Böyle çok olağanüstü durumdan sonra bütün bunlar normal. Birkaç hafta içinde yavaş yavaş normalleşir” dedi.

‘Mevduat sahibi sakin’
Bir başka bankanın CEO’su da, “Bütün bunları yaşanmamış şeklinde davranamayız. Ancak piyasanın aşırı tepki vermemesi çok olumlu” dedi. Bankacı, “Piyasaların verdiği tepki beklediğim gibi oldu. Piyasanın aşırı bir tepkisi olmadı. Sıfır ihtimal değildi ama beklentim gerçekleşti” şeklinde konuştu.
Bu tepkilerde ekonomi ve bankacılık sektörü otoritelerinin aldığı hızlı karar ve yerinde tedbirlerin etkili olduğunu ifade eden CEO, şöyle konuştu:
“Borsadaki düşüş normal. Bu seviyelerde kalırsa çok olumlu olur. Kurumsal ve bireysel yatırımcılar panik davranışlarda bulunmadı. Ümit ederim normal seviyelere döner. Mevduat sahiplerinde aşırı bir hareketlilik olmadı. Olay sindirildikçe normalleşme olacaktır.”

‘Panik olmayın’
Yabancı sermayeli bir bankanın üst düzey yöneticisi ise, “Devlete olan güvenin fonksiyonel açıdan hızla ve kesintisiz olarak tazelenmesi lazım. Suların durulması zaman alabilir” dedi.
Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlerin yeterli olduğunu belirten bankacı, “Bireylerin kararlar alırken panikle ani kararlar almamalarını öneririm” diye konuştu.

Kadife Şahin/Milliyet

Ucuz kurtulduk

 

Devlet Personel sistemine darbe ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)