Ana SayfaPiyasaDolar ve altında dalgalanma devam edecek mi---

Dolar ve altında dalgalanma devam edecek mi

1 / 5
Dolar ve altında dalgalanma devam edecek mi
07 Mayıs 2016 - 10:00 www.borsagundem.com

2016 bir başladı pir başladı. Her gün ayrı bir haber ayrı bir dalgalanma yarattı. Bu haftanın grafiğini de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüş ayrılığı ile başlayan ve Davutoğlu’nun Başbakanlığı bırakmasıyla sonuçlanan ‘siyasi risk’ çizdi. 

Haftaya 2.78’den başlayan dolar kuru 2.98’lere kadar çıkarak yüzde 7’ye varan gelir fırsatı sundu. Bu elinde 1.000 TL’si olan yatırımcının sadece 24 saatte 70 TL kar elde etmesi anlamına geliyor. Şu anda dolar yatırımcısı için en önemli soru yükseliş sürecek mi? Bunun cevabı için gündeme ve beklentilere bakacak olursak; dolardaki bu getiri sürecek gibi görünüyor. Gerek yeni Başbakan kim olacağı tartışmaları gerekse de FED’in haziran ayında faiz artırımı beklentileri bu beklentileri destekliyor. Bu senaryoya göre kur da psikolojik sınır olan 3 TL seviyelerinin kırılması olumsuz bir haberin gelmesine bakıyor. Bu nedenle yatırımcıların kendi pozisyonlarını bu beklentiye göre almaları tavsiye ediliyor. 

2.90’nın altında alım 

Piyasalarda hareket çok olunca, dolar yatırımcısı için ‘al’ ya da ‘sat’ kararı vermeyi de zorlaştırıyor. Uzmanlara göre, elinde şuanda doları olan yatırımcı önce beklemeli. Çünkü Ankara’dan gelecek sıcak haber akışıyla doların gün içi ataklarla 3 TL’ye çıkması muhtemel görülüyor. Bu nedenle dolar yatırımcısının karını cebine koyması için bir süre daha beklemesi gerektiği vurgulanıyor. Peki yeni alım yapmak için hangi seviyeler uygun? Analistler, dolarda düşüşlerin alım fırsatı olarak görülebileceğine de işaret ediyorlar. 2.90 TL seviyesinin altından orta vadeli alım, 3.0 TL seviyesinden de satış öneriliyor. Bu arada Merkez Bankası’ndan beklenen faiz indirimi de TL’yi daha da kırılgan yapacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)